Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie mogę połączyć smartfona motoroli z tv samsunga

(Temat utworzony: 03-02-2021 06:56 PM)
9469 Wyświetlenia
wlodarek1
Pioneer
Opcje

Niedawno kupiłem nowy tv ; samsung QE55Q77TAT ,

Posiada on takie funkcje jak ; SMART VIEW , TAP VIEW , AIRPLAY 

W instrukcji obsługi nie widać słowa chromecast .

Mam też smartfon motorola one vision  w którym działa przesyłanie ekranu na tv jedynie

poprzez funkcję CHROMECAST . Gdy w smartfonie wybieram opcję "prześlij ekran " -

- nie znajduje on telewizora . Co ciekawe ; zainstalowany na smartfonie program SMART THINGS - wykrywa tv od razu ale  można wtedy użyć tego programu jako pilota ,

a nie do strumieniowania mediów . Czyli ; jak połączyć smartfon obsługujący tylko chromecast z tv w którym są ; smart view czy tap view ?!

0 Like
22 Odpowiedzi
Buba67
Helping Hand
Opcje
0 Like
wlodarek1
Pioneer
Opcje

Buba67 - jak uważasz które z rozwiązań podanych w linku który podałeś w twoim poście jest najlepsze dla mnie

0 Like
Buba67
Helping Hand
Opcje

@wlodarek1  W linku masz podane na jakiej zasadzie działają funkcje.

Z Twoim telefonem jeżeli posiada tylko Chromecast to nie uzyskasz tych funkcji

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@wlodarek1  Samsung nie gwarantuje z kontabilnością działaniem SmartThings z inna marka telefonu.

0 Like
wlodarek1
Pioneer
Opcje

Przetestowałem 4 urządzenia ;nokia 6 , huawei mate 20 lite , huawei T 5 LTE[tablet] i

motorola one vision . Żadne z nich nie połączyło się z tv QE55Q77TAT.

Co ciekawe ; zainstalowany na smartfonie płatny program SMART VIEW MIRRORING - radzi sobie z wyświetlaniem fotek i wideo ze smartfona na ekranie tv . Tylko że ten program kosztuje ponad 90 zł i to tylko za 1 rok . Może ktoś z was zna jakiś darmowy odpowiednik tego programu .Laptop z windows 10 również radzi sobie z wyświetlaniem plików na tv poprzez połączenie bluetooth .

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Jest sporo darmowych aplikacji i bez problemu powinno działać.

0 Like
wlodarek1
Pioneer
Opcje

Vdsl2 - ja też widzę w sklep Google apki które obiecuja strumieniowe przesyłania ekranu smartfona. Ale te apki wymagają funkcji Miracast.

A ja muszę połączyć smartfon z tv w trybie : chromeCast - Smart View.

Która apka jest najlepsza do takiego układu? 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@wlodarek1  Wpisz sobie Google Play "chromeCast "

0 Like
wlodarek1
Pioneer
Opcje

Zainstalowałem program ; CAST TO TV X-CAST .

Ten program łączy się z tv w trybie airplay albo DLNA .

Airplay nic m i nie daje , ale w trybie DLNA smartfon przesyła fotki i filmiki na ekran tv .Ale ten program kosztuje 22 zł .....

A inny program którego wersję trial zainstalowałem ; smart view mirroring  kosztuje 30 $ na 1 rok ...... . Zeby nie zakładać nowego wątku zapytam tu ;  w zestawie gniazdek antenowych telewizora są 2 gniazdka gwintowane czyli złącza typu F .

Te pierwsze od dołu służy do podłączenia kabla od konwertera sat .

A do czego ma służyć te wyżej ujmieszczone gniazdko typu F ?

0 Like