Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Standard DVB-T2 w telewizorach SAMSUNG.

(Temat utworzony: 11-07-2019 02:43 PM)
21915 Wyświetlenia
KRIS5112
Journeyman
Opcje

Posiadam telewizor Samsung UE43MU6172UXXH . Czy jest on w 100% przystosowany do odbioru naziemnej telewizji cyfrowej w standardzie DVB-T2 który ma obowiązywać  w Polsce

0 Like
Przejdź do rozwiązania
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@KRIS5112 A o jakie kodeki się pytasz ? A co do DVB-T2 przeczytaj tu Klik

Sprawdziłem u siebie w TV i jest aktywna opcja T2:smiling-face:

0 Like
KRIS5112
Journeyman
Opcje
Chodzi mi o kodek AC-4 .
W moim telewizorze UE43MU6172 nie mogę sprawdzić czy moduł DVB-T2 jest aktywny, przejrzałem całe menu ustawień.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@KRIS5112  Jakie menu przejrzałeś ? Nie masz dostępu do ukrytych ustawień TV z poziomu użytkownika. 

0 Like
KRIS5112
Journeyman
Opcje
Mój telewizor jest na gwarancji i nie chcę wchodzić do menu serwisowego. W dodatku nie wiem jak a jest kombinacja klawiszy pilota dla tego modelu.
0 Like
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@KRIS5112 Start DVB-T2 będzie dopiero 2022 w Polsce. Ty masz już przystosowany odbiornik do odbioru. Urządzenia kupione przed 2014 będzie trzeba dokupić odpowiedni tuner do odbioru DVB-T2 lub zakup nowego TV.

Rafal12
First Poster
Opcje

Ue50h5500 będzie możliwa aktualizacja celem uzyskania h265 dvb-t2?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Rafal12  Czytacie takie dziwne informacje w necie o jakieś aktualizacji, która odblokowuje możliwość DVB-T2. Twój TV nie nawet  głowicy DVB-T2 a tylko DVB-T

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@vdsl2  napisał(a):

@KRIS5112 Start DVB-T2 będzie dopiero 2022 w Polsce ty masz już przystosowany odbiornik do odbioru. Urządzenia kupione przed 2014 będzie trzeba dokupić odpowiedni tuner do odbioru DVB-T2 lub zakup nowego TV.

@vdsl2  Dotyczy to wszystkich  producentów TV z tym standardem DVB-T2? Pytam bo pierwszy raz do tego tematu zaglądłem :smiling-face:

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@PrzemekM  Tak, ale są niektóre modele Samsunga z 2014 roku, które mają DVB-T2.

PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@vdsl2  Ja mam TV z 2012.

0 Like