Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Standard DVB-T2 w telewizorach SAMSUNG.

(Temat utworzony: 11-07-2019 02:43 PM)
21921 Wyświetlenia
KRIS5112
Journeyman
Opcje

Posiadam telewizor Samsung UE43MU6172UXXH . Czy jest on w 100% przystosowany do odbioru naziemnej telewizji cyfrowej w standardzie DVB-T2 który ma obowiązywać  w Polsce

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@KRIS5112 Start DVB-T2 będzie dopiero 2022 w Polsce. Ty masz już przystosowany odbiornik do odbioru. Urządzenia kupione przed 2014 będzie trzeba dokupić odpowiedni tuner do odbioru DVB-T2 lub zakup nowego TV.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

26 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@KRIS5112  Tak ten model będzie działał w Polsce na DVB-T naziemniej.

Przechwytywanie.PNG

KRIS5112
Journeyman
Opcje

Dziękuję za szybką odpowiedź. Ale te dane ja znam ze specyfikacji i są bardzo ogólne.

Jeszcze jedno pytanie dotyczące formatu fonii w standardzie DVB-T2, ma być AC-4 - czy telewizor jest do tego standardu jest przygotowany? Także obsługa HbbTV - obsługiwany format to 1.0 a ma być 2.0.

0 Like
StaszekM
Helping Hand
Opcje

@Cześć @KRIS5112 ,

ac4.png

0 Like
StaszekM
Helping Hand
Opcje

hbb.jpg

0 Like
KRIS5112
Journeyman
Opcje
Panowie interesuje mnie telewizor Samsung UE43MU6172UXXH a nie inne.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@KRIS5112  Takie informacje o jakie się pytasz znajdziesz w instrukcji obsługi 

Czy coś ma się zmienić w Polsce w nadawaniu ? I będziemy musieli zmienić nasze starsze i nowsze TV ?

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@KRIS5112  Czyli i twój jak mój będzia działał bez problemu.

0 Like
KRIS5112
Journeyman
Opcje
Jeszcze mam jeszcze dwa ostatnie pytania (chyba już do specjalistów z firmy Samsung lub do serwisantów).
1. Jeśli systemem operacyjnym telewizora jest TIZEN (klon LINUKSA), to czy nie można w ramach aktualizacji zainstalować dodatkowych kodeków ?
2. W wielu artykułach i internecie o DVB-T2 przewija się informacja iż w wielu telewizorach jest zainstalowany moduł DVB-T2 lecz nie jest aktywny i potrzebna jest aktualizacja oprogramowania aby go uruchomić. Jak to jest w telewizorach Samsunga, bo na razie nie można tego sprawdzić.
0 Like