Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Sprawdź, jak udostępnić obraz ze smartfona Samsung na Twoim telewizorze Samsung.

(Temat utworzony: 23-11-2018 01:04 PM)
108705 Wyświetlenia
StaszekM
Helping Hand
Opcje

001.PNG

Aplikacja Samsung Smart View umożliwia oglądanie treści z telefonu komórkowego na ekranie telewizora Samsung Smart TV oraz sterowanie telewizorem za pomocą telefonu.

Pamiętajcie aby telewizor i smartfon połączone były do tej samej sieci WiFi.

Jak skonfigurować sieć WiFi w telewizorze?

Funkcje aplikacji Samsung Smart View:

Zdalne sterowanie telewizorem.

003.PNG

Odtwarzaj treść z telefonu komórkowego.

004.PNG

Aby wywołać funkcję Smart View należy ją wybrać z górnej belki na telefonie.

002.jpg

Po uruchomieniu aplikacji Smart View pojawi się lista dostępnych urządzeń.

005.jpg

Z listy wystarczy wybrać urządzenie z którym chcemy się połączyć.

Po wybraniu telewizora z listy na urządzeniu pojawi się komunikat z prośbą o zaakceptowanie połączenia.

006.JPG

Klikamy zezwól i następuje połączenie.

007.JPG

Teraz możemy cieszyć się udostępnionym ekranem smartfona na telewizorze.

101 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Niestety telefony ze średniej półki nie maja wszystkich opcji. Taką opcje miał M12.

gulda
First Poster
Opcje
Oki.taki mi dali. Dziękuję
0 Like
joytorii
Apprentice
Opcje
Część,

Czy ktoś z Was mógłby mnie krok po kroku poinstruować jak mam przesłać ekran telefonu na TV? Aktualnie mam nowego Sony Bravia. Klikam w Smart View k nie wyszukuje tego telewizora. Łączyłam oba urządzenia po WiFi Direct (co zajęło masę czasu ...) i nic się nie wydarzyło. Przy filmach pojawiła się ikoną klonowania gdzie mogłam wybrać Sony, ale po wybraniu nic się nie działo.

Przeniosłam się z iPhona i tam klikam klonowanie i od razu ekran był na TV w ciągu 1 sekundy. Wcześniej miałam jakiegoś starego Samsunga i była ikonka klonowania ekranu i też nigdy nie było problemu. 

Telewizor Sony ma Android TV i myślałam, że z Samsungiem będzie współpracowała z palcem w nosie.
0 Like
ŁukaszK_
Helping Hand
Opcje
Pasek w dół, smart view, jezeli nie znajduje telefonu, ustawienia laboratorium i zaznaczamy obsluge chromecasta
0 Like
ŁukaszK_
Helping Hand
Opcje
Jezeli zaznaczysz obsluge chromecasta odrazu znajdzie Twoj tv. Mialem to samo ze swoim nowym Philipsem z androidem
0 Like
joytorii
Apprentice
Opcje
Nie wiem jak włączyć tego Chromecast. Nie mam w ustawieniach telefonu żadnego laboratorium. Mam Labs ale tam nie ma nic o Chromecast 😞
0 Like
joytorii
Apprentice
Opcje
Doradca wskazał Smart Things ale tam również nie znajduje mojego TV
0 Like
joytorii
Apprentice
Opcje
Dobra znalazłam i włączyłam. TV się pojawił. Kliknelam i łączy łączy i nic się nie dzieje 😞
0 Like
ŁukaszK_
Helping Hand
Opcje
Jaki telefon
0 Like
joytorii
Apprentice
Opcje
Samsung S24
0 Like