23-11-2018 01:04 PM
Aplikacja Samsung Smart View umożliwia oglądanie treści z telefonu komórkowego na ekranie telewizora Samsung Smart TV oraz sterowanie telewizorem za pomocą telefonu.
Pamiętajcie aby telewizor i smartfon połączone były do tej samej sieci WiFi.
Jak skonfigurować sieć WiFi w telewizorze?
Funkcje aplikacji Samsung Smart View:
Zdalne sterowanie telewizorem.
Odtwarzaj treść z telefonu komórkowego.
Aby wywołać funkcję Smart View należy ją wybrać z górnej belki na telefonie.
Po uruchomieniu aplikacji Smart View pojawi się lista dostępnych urządzeń.
Z listy wystarczy wybrać urządzenie z którym chcemy się połączyć.
Po wybraniu telewizora z listy na urządzeniu pojawi się komunikat z prośbą o zaakceptowanie połączenia.
Klikamy zezwól i następuje połączenie.
Teraz możemy cieszyć się udostępnionym ekranem smartfona na telewizorze.
23-05-2020 11:02 AM — edytowano 23-05-2020 11:05 AM
@Marek81 Masz najnowszy firmware ver 1292 ?https://www.samsung.com/pl/support/model/UE50NU7022KXXH/
23-05-2020 11:12 AM
23-05-2020 11:17 AM
@Marek81 Już mi podałeś, jaki masz https://eu.community.samsung.com/t5/Telewizory/Aktualizacja-oprogramowania-przez-USB/td-p/418856
27-06-2020 04:31 PM
Smartfon Huawei P30 podłączony do sieci WiFi, internet działa bez zarzutu. TV qe49q70r podłączony do tej samej sieci Wi-Fi, internet działa bez zarzutu. Aplikacja SmartView na smart fonie jednak uparcie informuje "Not Connected" i "No TVs found". Czy ktoś z Samsunga jest w stanie to wytłumaczyć?
Alternatywną aplikacją ma być SmartThings ale ona ledwo co potrafi tyle co pilot, nie posiada żadnych funkcji z przesyłaniem multimediów, w zasadzie pilota się łatwiej obsługuje. Czy Samsung nie potrafi zrobić apki która jest użyteczna?
27-06-2020 04:43 PM
@12321 Jeśli masz, telefon Samsunga nie ma żadnego problemu z działaniem jeśli masz, telefon innej marki to pozostaje poszukać innej aplikacji jak SmartView.
14-07-2020 10:46 PM
13 lipca 2020 pojawiła się aktualizacja. Smartview przestał działać. SmartThings wykrył mój tv i udało się przesłać film, ale brak jest dźwięku. Samsung galaxy s5, tv sony kd55xd9305. Tablet kupiony właściwie do tego, żeby przesłać. Taki pilot, ot tyle. Żałuję, że kupiłem. Pora chyba wrócić do kabla i windowsa. Jakieś sugestie zanim sprzedam tablet?
07-12-2020 01:36 PM — edytowano 07-12-2020 01:38 PM
Odświeżam temat bo walczę ze Smart View na tandemie: tegoroczny QE55Q77TAT i Galaxy S10.
Wszystko powinno śmigać i tak jest z wyjątkiem tego, ze próba łączenia ekranu smartfona z TV i na odwrót przez Smart View skutkuje kręceniem kółeczka w nieskończoność i na tym koniec.
I teraz mam podejrzenie: czy to nie jest tak, że TV musi być połączony z siecią po wifi? Bo ja połączyłem TV z routerem kablem. Jakoś wciąż myślę, że takie połączenie będzie stabilniejsze.
Wiem już, że z tego samego powodu nie mogę np. rzutować ekranu monitora mojego kompa typu desktop na TV bo też połączony jest z routerem kablem. Natomiast ekran lapka mogę wysłać bez problemu.
07-12-2020 02:40 PM — edytowano 07-12-2020 03:01 PM
I teraz mam podejrzenie: czy to nie jest tak, że TV musi być połączony z siecią po wifi?
@GeoT nie musi być, musi być tylko w tej samej sieci. A próbowałeś przy wykorzystaniu aplikacji SmartThings?
https://www.samsung.com/pl/support/tv-audio-video/korzystanie-z-funkcji-tap-view-i-multi-view/
07-12-2020 03:01 PM — edytowano 07-12-2020 03:05 PM
Tak, próbowałem tej opcji. Niestety nie działa.
Ale też sprawdziłem swoje przypuszczenie. Połączyłem TV z siecią po wifi.
No i cóż teraz działa. Czyli wniosek, że chyba jednak TV musi być połączony z netem bezprzewodowo.
Tyle, że kolejna opcja: Tap View, którą ćwiczę. Tu dalej nie mogę zmusić TV do zadziałania. Słyszę na TV dźwięk połączenia ale tak jak w poprzednim przypadku telefon łączy i łączy i nic. Dodam, ze teraz już telewizor jest podłączony do wifi (choć nie wiem czy w przypadku tej opcji powinno mieć to znaczenie).
07-12-2020 03:06 PM
U mnie TV po kablu, telefon WiFi i działa.
Aby móc używać funkcji Tap View, należy ją włączyć w aplikacji SmartThings na telefonie.
https://www.samsung.com/pl/support/tv-audio-video/korzystanie-z-funkcji-tap-view-i-multi-view/