Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Skanowanie kanałów telewizji naziemnej.

(Temat utworzony: 16-06-2018 02:06 PM)
97890 Wyświetlenia
StaszekM
Helping Hand
Opcje

Podczas pierwszej konfiguracji telewizora, funkcja skanowania kanałów pojawia się automatycznie. Wystarczy postępować zgodnie z instrukcją pojawiającą się na ekranie. Dosyć często pojawia się konieczność wykonania skanowania już podczas użytkowania telewizora, na przykład, kiedy pojawią się nowe kanały telewizyjne.

1. W pierwszej kolejności jako źródło ustawiamy TV.
2. Wybieramy menu ustawienia (pierwsza ikona na pasku, po lewej stronie, koło zębate)

1a.png

3. Przechodzimy do zakładki nadawanie.

2.png

4. Następnie automatyczne strojenie i uruchom. 

3.png

5. Jako antena wybieramy naziemne, jako typ kanału cyfrowe i analogowe, klikamy skanuj.

4.png

6. Nastąpi skanowanie kanałów.

5.png

172 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
@kiepa Witam. Sygnału analogowego nie ma juz parę lat w naziemnej telewizji, więc nie wiem co ty wylapujesz? Jedynie wyjątki są jeszcze kablówki w małych miastach. Ten model posiada DVB-T2 HEVC więc proponował bym przyjrzec się samej instalacji. Po zmianie standardu dużą rolę odgrywa sam kabel jeśli jest słabej jakości nie będzie wyłapywał sygnału.
kiepa
Apprentice
Opcje

@_Technik_ Wyszukuję właśnie w małej powiatowej miejscowości gdzie jest taka kablówka. Podczas instalacji, nie ma jakichś opcji do wyboru, mam tylko wyszukiwanie gdzie wybieram opcje:

Antena: Naziemne

Typ kanału: Cyfrowe i analogowe

Znajduje tylko te analogowe. Tak samo mogę sobie wyszukać na takich ustawieniach już po instalacji. Może trzeba jakoś włączyć to DVB-T2 albo HEVC? Próbowałem kombinacji settings -> info -> menu -> power i włączenia tego panelu samsunga, przejrzałem jakie są dostępne opcje, niestety żadna nie wydała mi się powiązana z moim problemem i nie ruszałem tam nic. 

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
DVB-T2 włącza się automatycznie. Ja też pochodzę z Pionek gdzie jest taka kablówka i wyszukuje się ją jako telewizję nie kablowa a naziemną cyfrową. Jeśli masz możliwość możesz sprawdzić to na dekoderze DVB-T2 HEVC? Jeśli tez nie zostaną wyszukane kanały, to wtedy problem leży po stronie instalacji bądź dostawcy telewizji kablowej.
kiepa
Apprentice
Opcje

Mam dekoder do starego nieużywanego telewizora. Jak go znajdę to spróbuje wyszukać te kanały na nim.

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Tylko zwróć uwagę czy posiada DVB-T2 HEVC bo jeśli nie to nic nam to nie da.
0 Like
Draco1987
First Poster
Opcje

Cześć 

Czy ktoś z Was wie jak poprawnie wyszukać kanały telewizji naziemnej z anteny dostępnej w bloku Samsung Q67BA 55 TV? Nie wiem już mam ustawić ten telewizor, a na starym TV z dokupionym dekoderem wszystko działa.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
W1234567890
Helping Hand
Opcje
Od jakiegoś czasu na telewizorze Samsung UHD TV nie można ustawiać kanałów itp..W ustawieniach świeci się że funkcja niedostępna. Ma ktoś pomysł jak to naprawić?
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@W1234567890  Jaki masz dokładny model TV?

W1234567890
Helping Hand
Opcje
podać kod modelu? Bo w ustawieniach tylko to jest
0 Like