Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

SAMSUNG UE58MU6122 nie odbiera mux-3

(Temat utworzony: 27-01-2018 04:24 PM)
9301 Wyświetlenia
Vigen
Student
Opcje

TV nie odbiera mux-3 mimo dobrego sygnału, poziom 98 jakość 97 i mimo tego TV wycina mux-3 sygnał nadawany jest z jednego nadajnika Szczecin Kołowo inny samsung pracujący na tej antenie w innym pokoju odbiera wszystkie mux z tego samego punktu antenowego odbierał TV sony ful hd odbierał bez problemu zachciało mi się większego samsunga żałuje swojego wyboru 

0 Like
73 Odpowiedzi
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
Z telewizją naziemną jest inaczej niż z satelitarną wiem że brzmi to dziwnie, ale nawet na zwartym kablu naziemna będzie mogła odbierać. Tu jest ewidetnie spadek sygnału na MUX-2 I zacząłbym od demontażu gniazda i podłączenia bezpośrednio. Potem iść w stronę instalacji. Tak jak wspomniał kolega @vdsl2 niech przyjedzie ten technik i sprawdzi to dokładnie.
nicram11
Apprentice
Opcje

Sprawdzone nic nie dało. Więc wychodzi, że głowica w tv jest do niczego...i nie jest to tylko mój przypadek.

0 Like
_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje

A masz możliwość sprawdzenia na jakimś dekoderze? Samsungi maja dość czułą głowice, więc telewizory radzą sobie bardzo dobrze.

0 Like
nicram11
Apprentice
Opcje

Tak był technik z dekoderem, i w tym przypadku działało.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@nicram11  Jak byłby problem po stronie TV to raczej wszystkie modele Samsunga miały by problem.

Znam gościa Krasnoludek  który ma Philips i powymieniał kable i teraz ma jakieś dziwne problemy z muxami

Luka8307
First Poster
Opcje

Mam to samo... dekoder działa tv raz działa raz nie i teraz u mnie jak wlacze np tv4 i nie działa to na włączonym tv i na kanale którego nie ma wyjmuję kabel antenowy z tv i wkładam ponownie i wtedy nagle łapie sygnał 

0 Like
PrzemekM
Samsung Members Star ★★★
Opcje

@Luka8307  Czy próbował Pan innego kabla HDMI podłączyć pod dekoder? Bo telewizor tylko wyświetla dostarczany sygnał, więc tu zaleciłbym sprawdzenie innego kabla HDMI, lub też podłączyć pod inne gniazdo HDMI w TV.

nicram11
Apprentice
Opcje

U mnie tak samo jest tylko że kabel antenowy, po włączeniu czasem złapie, ale wystarczy program zmienic wrócić i już nie ma.

Pewnie wszystko zależy od tego co jest włożone. Nawet ten sam model a pewnie w środku mogą byc różne podezespoły i później komus działa a drugiemu nie, zależy jak się trafi. Dziś ma dzwonic do mnie pomoc Samsun zobaczę co mi powiedzą.

0 Like
Maciejwl
Navigator
Opcje

Cześć,
ruszył mundial no i chciałem odpalić TVP Sport HD (MUX3) i zonk, niebieska plansza. Ale co dziwne, kanał po jakimś czasie (niekiedy 10 sekund, a bywa i że po 1min) pojawia się - informacja o sygnale: siła 94%, jakość 100%, poziom błędów 0 BER.

mux3-problem.jpg

Przy próbie przeszukania kanałów na nowo, TV w ogóle pomija kanały z MUX3 (dostęp do kanałów ratuje mi import listy z USB).

Konsultacja z livechat Samsung nic nie przyniosła 😞 Po dłuższych rozmowach, poprosili o zdalny dostęp, zrobili twardy reset TV i nic. Na koniec tylko sugestia Samsunga by problem skonsultować z EMITEL'em. Macie jakiś pomysł?

TV model: QE55Q64TAU (2020 r.)
Oprogramowanie aktualne: v. 2303
Problem z multiplexem: MUX-3 (DVB-T, nie mylić z DVB-T2)
Antena: Libox LB-900 (bez wzmacniacza)
Miejsce nadajnika: Trzeciewiec k. Bydgoszczy
Miejsce telewizora: Toruń

0 Like
MatiJ
Expert
Opcje

Cześć,

@Maciejwl Zwróć uwagę, czy o określonych porach kanał działa normalnie. W sytuacji, gdy sygnał faluje może nie być wyszukiwany w losowych momentach, wiec możesz spróbować użyć innej anteny.