Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

SAMSUNG UE58MU6122 nie odbiera mux-3

(Temat utworzony: 27-01-2018 04:24 PM)
9456 Wyświetlenia
Vigen
Student
Opcje

TV nie odbiera mux-3 mimo dobrego sygnału, poziom 98 jakość 97 i mimo tego TV wycina mux-3 sygnał nadawany jest z jednego nadajnika Szczecin Kołowo inny samsung pracujący na tej antenie w innym pokoju odbiera wszystkie mux z tego samego punktu antenowego odbierał TV sony ful hd odbierał bez problemu zachciało mi się większego samsunga żałuje swojego wyboru 

0 Like
73 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Nie możesz sam tego zmienić bo nawet nie wiesz jak powinna być prawidłowa.

@Luka8307  Masz możliwość kontaktu przez Czat i Email.

https://www.samsung.com/pl/support/contact/

Luka8307
First Poster
Opcje

Dzieki za pomoc

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Luka8307  Napisałem do ciebie wiadomość prywatną na temat odbioru w twojej lokalizacji.

Luka8307
First Poster
Opcje

Dzięki czytam to było 2020 a problem jest od DVB-t2  -ale poczytam całość

0 Like
Vigen
Student
Opcje

Walczyłem z tym telewizorem 2 lata z różnym skutkiem, raz był sygnał raz nie było, ale zrządził przypadek miałem fajny zasilacz z regulacją napięcia i pewnego dnia sygnał w tv zdechł do końca, pomyślałem sprawdzę napięcie jest, kurczę może separator? wymieniłem założyłem od radia polski zasilacz TAMIZA 2827 i TV ożył. Skubaniec znalazł ponad 120 kanałów w DVB T2 polskie i niemieckie, szok. Może pomoże wymiana zasilacza, doszedłem do wniosku że może chodzi o stabilizacje napięcia w każdym bądź razie TV chodzi bez zarzutów. Może pomogłem Pozdrawiam

0 Like
nicram11
Apprentice
Opcje

Witam

U mnie występuję też taki sam problem z MUX 2 (Polsat, TVN...)Wczoraj był u mnie technik sprawdzał gniazdko kabel jest ok tzn sygnał dobry. Po włożeniu kabla do tv brak ww. programów.  Siła sygnału zmienia się skokowo raz jest 0 raz 98 %, tak samo jakość sygnału raz 0 raz 100%. Poziom błędów (E6) cały czas 2000 BER. 

Nie znam się na tym, ale technik zasugerował słabej jakości gniazdo w tv., bo jak widać wszystko jest dopóki nie dojdzie do tv. Co można z tym zrobić  ?Dodam, że czasem łapie programy ale pikseluje, ale większość czasu nie ma. Ostatnie aktualizacja tv to nr 1325.

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje

@micram11 Witam. Po przejściu na DVB-T2 MUX2 zrobił się bardzo wybredny. Tu może by wina wszystkiego złej jakości kabel, wtyki czy korekta anteny. Dziwię się technikowi że nie podłączył ci omijając samo gniazdo? Wtedy by wykluczył czy jest to gniazda wina.

_Technik_
Samsung Members Star ★★
Opcje
To że miernik pokazuje sygnał nie zawsze może odbierac tv tak samo może być na odwrót. Mógł zdemontować gniazdo antenowe i połączyć to bezpośrednio wykluczył by czy gniazdo nie robi dużego tłumienia. Skoro skacze tak sygnał to jest jakieś tłumienie, a tak jak mówię MUX 2 jest teraz dość wybredny miałem kilka przyczyn że nawet złej jakości wtyk antenowy potrafił go wyciąć mimo.ze wcześniej odbierał prawidłowo.
nicram11
Apprentice
Opcje

Nie jestem specjalista wymieniłem kabel bo był cienki, czyli teraz szukać dalej  gniazdko, tylko że na wtyku do tv sygnał też był sprawdzany. Z logiki to jakby było gniazdko to by nie było sygnału na wtyku jeśli się nie mylę ?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@nicram11 Ja osobiście wezwał bym jeszcze raz tego technika aby on przyłożył się do pracy i nie zostawiał klienta z problemem.