Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung Ue49nu8072 Tryb gry Ps4 Pro

(Temat utworzony: 03-10-2019 03:23 PM)
1413 Wyświetlenia
CristalPol
Journeyman
Opcje

Witam, mam pytanie... Nie jest to wielki problem bo dzieje się to rzadko powiedzmy raz na jakiś czas ale dzieje mianowicie gram sobie w gre włączam pauze i odchodzę od tv i konsoli i powiedzmy po 10 15 min wyłącza się sam tryb gry... czarny ekran... I zapala się uruchamia się tryb gry i wszystko działa dalej, na dobrą sprawę gdyby mnie w pokoju nie było nie widziałbym o tym, stąd moje pytanie, co to może być, zmieniłem już wykryte urządzenie z playstation 4 na konsola do gier ale jest to samo, czy to jakieś zabezpieczenie że po jakimś czasie musi się zrobić czy jak? 

0 Like
17 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@CristalPol Czy masz już najnowszy firmware w TV wer 1270 ?  Od kiedy ten problem się pojawił ?

0 Like
CristalPol
Journeyman
Opcje

Firmaware nie pamiętam wiem że bynajmniej mam najnowszy jak sprawdzam aktualizacje a problem od samego początku jak mam konsole, np dziś się tak zrobiło po 30min gry włączyłem pauze i po około 20 minutach wyl się i wł tryb gry a w sobotę po 4 godzinach gry i później również jak gra miała pauze to po około 30 min

Jak mówię nie zawsze bo np jak włączyłem sobie battlefield 1 zagrałem około 40min nic się nie wydarzyło, czyżby to jakaś oszczędność Energi czy co 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Jak sprawdzałeś, na TV aktualizacje przez OTA to może, być nieaktualna też trzeba, zobaczyć jak masz poustawiane opcje ECO w TV? Tak samo w PS zaznaczyłem na czerwono.

Przechwytywanie.PNG

0 Like
CristalPol
Journeyman
Opcje
Ok wszystko sprawdzę w domu, i dam znać bo dziwi mnie to że podczas gry nic się nie dzieje, zobaczę i dam znac
0 Like
CristalPol
Journeyman
Opcje

Sprawdzałem i mam wersję 1270.6 czyli co do oprogramowania mam najnowsze więc to

Raczej odpada 

0 Like
CristalPol
Journeyman
Opcje

@vdsl2  napisał(a):

@CristalPol Czy masz już najnowszy firmware w TV wer 1270 ?  Od kiedy ten problem się pojawił ?

Mam ver 1270.6 więc to odpada 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@CristalPol  Może pozostaje szukać przyczyny HDMI-CEC/Anynet+

0 Like
CristalPol
Journeyman
Opcje
Mówisz tutaj o połączeniu konsoli z tv, to jest połączona oryginalnym kablem HDMI z zestawu, wrócę i pogrzebie w oszczędności Energi, bo raczej ze oprogramowanie wadliwe i wgranie nowego do tv nic nie da?
0 Like
CristalPol
Journeyman
Opcje

0 Like