19-09-2017 05:33 PM – ostatnio edytowany 15-04-2019 08:18 AM przez RadekK
Witam, posiadam Samsunga UE49MU6472 od jakichś ponad 2 miesięcy. Od ponad 2 tygodni, na telewizorze w prawym dolnym rogu na ciemnym tle można zobaczyć "rozjaśnienia" (zdjęcie poniżej). Czy ktoś spotkał się z tym problemem? Dodam tylko, że na początku na pewno czegoś takiego nie było, dopiero od tych 2 tygodni zaczęło to występować.
23-10-2017 11:51 AM — edytowano 23-10-2017 06:34 PM
dzień dobry,
Mam to samo!
Jestem prawie przekonany, że powodem jest uciskająca ramka (przynajmniej w moim egzemplarzu). Również zaczynam rozmowę z serwisem.
23-10-2017 04:07 PM
W telewizorze znajduje się element rozpraszajacy swiatlo diod led. Niestety czasami bywa on nie rowny, szczegolnie gdy telewizor narazony jest na wstrzasy w transporcie. Przyciskajac, owa powierzchnia sie napina co daje pozytywnw rezultaty. Proszę nie ingerować w sprzęt, od tego jest serwis.
Pozdrawiam
23-10-2017 04:32 PM
W telewizorze znajduję się element rozpraszajacy światło diod led. Niestety czasami bywa on nie równy, szczególnie gdy telewizor narażony jest na wstrzasy w transporcie. Przyciskajac, owa powierzchnia napina sie co daje pozytywne rezultaty. Proszę nie ingerować w sprzęt, od tego jest serwis.
Pozdrawiam
24-10-2017 08:26 AM
Odpowiedź "od tego jest serwis proszę nie ingerować w sprzęt" jest bzdurą . Skątaktowałem się w swojej sprawie z serwisem regionalnym miałem takie samo uszkodzenie odesłano mnie na infolinie do szajsunga bo odczekaniu 1 godziny na słuchawce pani łaskawie powiedziała mi żeby zgłościć poprzez stronę. Wysłałem zdjęcia , informację co jest co widać po krótkiej konwersacji poprzez pocztę pan stwierdził że nic nie widzi na zdjęciach nie ma żadnego uszkodzenia moje zdjęcia są prześwietlone bo zrobiłem je w ciemnym pomieszczeniu przy zgaszonym świetle jakiś ***** bo wmówił mi że telewizor mam oglądać tylko w oświetlonym pomiesczeniu i mam sie przyzwyczaić bo technologia produkcji w dzisiejszych czasach nie potrafi tego tego wyeliminować. Moje spostrzeżenie chociaż byłem wiernym klientem szajsunga już nigdy go nie kupię i nie polecam go nikomu.
27-10-2017 03:15 PM
Zjawisko przez was opisywane – przejaśnienia - jest integralną cechą technologii wyświetlaczy ciekłokrystalicznych LCD i jest konsekwencją niemożliwych do zupełnego wyeliminowania mikro-naprężeń mechanicznych ekranu, powstałych podczas procesu produkcji oraz nagrzewania się jego struktury podczas pracy. W różnym stopniu jest ono obecne w każdym ekranie LCD, bez względu na producenta. Ponieważ jest to cecha związana z produkcją paneli LCD może być widoczna również w wymienianych podczas naprawy ekranach zamiennych. Z uwagi na konstrukcję układów podświetlania krawędziowego, zjawisko to może być widoczne w większym stopniu w urządzeniach typu LED TV korzystających z tego typu podświetlenia. Z tych względów nie jest to traktowane, jako uszkodzenie.
27-10-2017 05:27 PM
witam. jezeli jest to cecha tv led jak pisza to w sklepie przy zakupie tv powinni informowac o takich podswietleniach.
28-10-2017 09:19 AM
Dokładnie tak ,powinni informować i pisać na ekranach że nie oglądać po ciemku i oglądać tylko kolorowe balony i zielone żabki w trawie! I żeby czasem nie włączać filmów które wyświetlane są panoramicznie bo będzie widać białe plamy na czarnych pasach. Wszysko pięknie i ładnie wygląda w sklepie gdzie jest wyświetlane demo telewizora bo ładnie wygląda . Jedyna sensowna rada to nie kupować samsunga bo i tak ci weprą że tak ma być i już . A wcale nie bo sprawdzałem u kilku znajomych na sony i panasoniku i tego nie ma , a najlepiej zabrać ze sobą film na pendr. i oglądać efekty na konkretnej sztuce którą się kupuję wtedy wszystko będzie widoczne.
31-10-2017 11:12 AM
19-12-2017 07:47 PM
U mnie serwisant ma być za dwa dni. Tą matrycę wymienili tobie na miejscu? Dobrze by było, gdyby u mnie było podobnie, bo Święta za pasem, a telewizor mam od tygodnia.
20-12-2017 12:08 PM
tak wymienili mi na miejscu na druga matryce tylko dobrze ja obejrzyj bo mozna trafic na garsza.