Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

piolot tm1750a nie działa przycisk smart hub

(Temat utworzony: 25-12-2017 11:20 PM)
2554 Wyświetlenia
rojas
Apprentice
Opcje

witam,

mam od niedawna telewizor ue55mu6172  z pilotem tm1750a.

Zrobiłem wstepna konfigurację a nastepnie podlaczyłem dekoder toya przez kabel hdmi.

I skonfigurowałem od razu sterowanie piulotem telewizora równiez dekoder.

Od tego momentu działał mi tylko sterowanie dekoderem a nie mogłem wywolać żadnym przyciskiem menu TV.

Wiec odłaczyłem hdmi i jeszcze raz skonfigurowałem TV dla dekodera.

Tym razem sterowanie pilotm smart działa tylko na Tv a  dekodera pilotem o dekodera.

Ale powstał problem ze na piocie smart nie działa przycisk menu (ten z domkiem), tzn przyciskam go i nic sie nie dzieje a chyba powinno pojawic się jakieś menu.

Generalnie nie wiem czy caly czas nie dzialal czy teraz przestal bo wczesniej nie sprawdzalem.

I tu moje pytanie, jak przywrocic dzialanie tego przycisku bo wszedzie widze instrukcje zeby wejsc w ustawienia ale bez dzialania tego przyciksu nie za brdzo moge cokolwiek zrobic. Prosze o pomoc jak sobie z tym poradzić.

Mam też drugi problem, bo w drugim pokoju mam telewizor ue49mu6172 i podczas wlaczaania Tv jednym z pilotow włacza sie rownież drugi, jak rozwiązac ten problem?

0 Like
7 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Problem, to mamy my z tak chaotycznym opisem. :winking-face:
Przywróć wszystkie urządzenia do ustawień fabrycznych i rozpocznij konfigurację od nowa.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
rojas
Apprentice
Opcje

A jak to zrobić skoro nie działa przycisk "menu" na pilocie?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
A spróbuj wyjąć baterie z pilota na pewien czas, i po włożeniu ponownie sparować, zgodnie z instrukcją, pilot z telewizorem.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
rojas
Apprentice
Opcje

Niestety nic to nie dało. Przycisk czly czas nie dziala. Jak go naciskam to miga dioda na pilocie natomiast tv nie reaguje.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
A pilot od drugiego telewizora nie pomaga? Spróbuj zamienić.

0 Like
rojas
Apprentice
Opcje

Poloczylem sie telefonem i z telefonu udalo sie wejsc w ustawienia i zrobic reset.

Natomiast cały czas mam problem z dwoma pilotami. Wyłączając jeden tv włącza się drugi i na odwrót. 

Parowałem każdy pilot do swojego tv ale nie pomaga.

Sa jakies ustawienia aby do tv dzialal tylko jeden kknkretny pilot?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
To są piloty radiowe, więc jeżeli urządzenia są w ich zasięgu , będą się włączać.

0 Like