Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Samsung UE40JU6000W połączenie WiFi

(Temat utworzony: 02-04-2020 09:49 AM)
712 Wyświetlenia
jarod33
First Poster
Opcje

Witam

Czy ktoś może mi powiedzieć dlaczego tv Samsung (UE40JU6000W) gdy jest wyłączony tzn. jest w tak zwanym stanie czuwania cały czas jest podłączony poprzez wifi z ruterem.

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@jarod33  Jest tak możliwość na przełączanie się miedzy LAN a WIFI a każdym razem przed wyłączenie TV czuwania i nie będzie widoczny przez router pod warunkiem, że nie on podłączony kablem. I tak Ci nic nie pobiera gdy żadna aplikacja nie jest uruchomiona.

20200402_101543.jpg

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

22 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@jarod33  Nie jest to żadna wada tak moją wszystkie TV Samsunga tak samo mam z UE43RU7472 i UE40JU6740 są widoczne przez router po WIFI czy LAN.

jarod33
First Poster
Opcje
A czy jest możliwość wyłączenia wifi w trybie czuwania.
0 Like
Rozwiązanie
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@jarod33  Jest tak możliwość na przełączanie się miedzy LAN a WIFI a każdym razem przed wyłączenie TV czuwania i nie będzie widoczny przez router pod warunkiem, że nie on podłączony kablem. I tak Ci nic nie pobiera gdy żadna aplikacja nie jest uruchomiona.

20200402_101543.jpg

WiesiekOld
Pioneer
Opcje

Jest otwarty transfer internetowy w TV poprzez połączenie WiFi. 

Czy w przypadku wyłączenia telewizora, jest przerywany transfer internetowy, czy dalej telewizor  "ssie" Internet ? 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@WiesiekOld  Już wielokrotnie pisaliśmy na forum że wyłączenie TV nie rozłącza Internetu.

WiesiekOld
Pioneer
Opcje

"że wyłączenie TV nie rozłącza Internetu." Czy należy to rozumieć że po wyłączeniu TV nadal przez odbiornik jest pobierany transfer internetowy ? 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Nigdy tego nie sprawdzałem ale teoretycznie nie powinien pobierać.

WiesiekOld
Pioneer
Opcje

OK. Będę musiał pomyśleć nad jakimś testem. 

0 Like
jeronimo1
Hotshot
Opcje
To wytlumacz mi jak 6 latkowi, w jaki sposob wyłączony telewizor może nadal pobierać transfer internetowy.???
Mam telewizor Samsunga i jak go wyłącze to nie ma go w sieci. Kiedy go uruchomię to mam nawet info, że połączył się z z siecią.
0 Like