Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Wyłączanie obrazu przy słuchaniu muzyki (UE55MU6102K)

(Temat utworzony: 16-10-2017 09:51 PM)
7942 Wyświetlenia
siehu
Apprentice
Opcje

W jaki sposób wyłączyć obraz podczas słuchania muzyki np z kanałów muzycznych czy Youtube?

W modelach wczesniejszych była opcja w ustawieniach obrazu.

W modelach od 2016 podobno jest bezpośrednio ze Smart Hub'a: http://www.samsung.com/uk/support/skp/faq/1067767

Ale w moim 2017 nie ma nigdzie takiej opcji, ani w pasku Smart Hub'a, ani w ustawieniach obrazu.

Ktoś ma pomysł czy to tylko wyższe serie mają ten feature czy już z tego zrezygnowali?

0 Like
9 Odpowiedzi
KarolW
Pathfinder
Opcje
Hej @siehu

W modelach z 2017 roku takiej opcji nie ma.
0 Like
Pawelend
First Poster
Opcje

Jest możliwe, że producent poprzez aktualizację mógłby tą funkcję wprowadzić ?

0 Like
siehu
Apprentice
Opcje

Przecież własnie poprzez zmianę w Tizenie to zostało wyłączone. Jasne, że jest możliwe przywrócenie tej funkcjonalności. 

Ale wtedy matryce by się później wypalały i nowe by się tak dobrze nie sprzedawały.

Pawelend
First Poster
Opcje

Jakby wiele osób o tym napisało, to może by to wprowadzili. Mam możliwość wymiany na inny tv. lg tą funkcję posiada. Kupiłem SAMSUNG 50 MU6172, a myślę o wymianie na LG 49UJ635V.

0 Like
siehu
Apprentice
Opcje

Ja bym na twoim miejscu wymienił. Tak jak byłem fanem Samsunga od wielu lat i 3 lata pracowałem przy rozwoju SmartTV i Tizena to tak Tizen 2017 jest totalnym badziewnym crapem.

PS.

Dobre SmartTV Samsunga skończyły się na modelach 2015, najlepsze były HawkP z 120 Hz, UHD i 3D. Teraz po 3 msc użytkowania użytkowania UE55MU6102K musze stwierdzić że za te pieniądze nie warto było.

0 Like
Pawelend
First Poster
Opcje

Dzięki za odp. do soboty mam czas na wymianę.

0 Like
allegropajew
Explorer
Opcje
Wystarczy poczytać fora w USA. Po zaniku tej opcji (mnie osobiście też dotknęło, nie sprawdzałem, czy w nowym będzie, bo takich rzeczy nikt zdrowy na umyśle nie dopuszcza) chyba Samsung zanotuje w 2019 znaczący spadek sprzedaży.
Ani CD podłączyć, ani RMF-u w domu słuchać, ani nawet na domówce nie włączyć MTV. Albo włączyć i rozkoszować się praktycznie 100W zużyciem prądu na bezdurno!

Gościula
Members_H9nIMer
First Poster
Opcje

Dzień Dobry czy w tv 75QN91B mogę wyłączyć obraz tak aby aplikacja stacji radiowej lub spotifi wysyłała sygnał na gniazdo optyczne do zestawu stereo - a nie było nic widać na ekranie JC

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje