Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Robaki w matrycy/kolorowe piksele

(Temat utworzony: 21-12-2020 10:03 AM)
1901 Wyświetlenia
Members_YmiA7Tm
First Poster
Opcje

Czy ktoś się spotkał z odmową naprawy gwarancyjnej w przypadku robaków w matrycy oraz kolorowych pikseli? Przyjechał do mnie „serwisant” i powiedział, że nic nie podlega gwarancji. Chodzi o telewizor UE55MU7002TXXH. 

0 Like
20 Odpowiedzi
mati91
Navigator
Opcje
Uszkodzenie mechaniczne to czego się dziwisz przez Robaki napraw na swój koszt
0 Like
Members_YmiA7Tm
First Poster
Opcje

To dziwne, bo tutaj na forum piszą, że robaki i kolorowe piksele podlegają naprawy gwarancyjnej. Jakie jest uszkodzenie po mojej stronie? Czy to ja odpowiadam za nieszczelną matrycę, do której może wejść malutki owad? Mam owinąć telewizor folią? Co to za absurd. Piksele tez są uszkodzeniem mechanicznym? Bez jaj, czekam na rzetelną odpowiedz. 

0 Like
mati91
Navigator
Opcje
Tak dokładnie ma Pan zabezpieczyć telewizor tak aby nie został uszkodzony i to jest Pana wina i nikt panu nie sprawi tego na gwarancji
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Members_YmiA7Tm  Pokaż, nam zdjęcie jak to wygląda ? 

0 Like
Members_YmiA7Tm
First Poster
Opcje

8300DC28-6D3F-4B2F-8B89-710E87056D5B.jpeg10F927FB-E2DC-46B6-8A7F-DD0DD4D2AB61.jpegC725122E-0EF7-42B0-B3B7-176D90F53A69.jpeg

To jest śmiech na sali. Kupuje telewizor za 6 tysięcy i mam go zabezpieczać folią, bo matryca jest nieszczelna.... to co podlega gwarancji? 

Mam więcej takich zdjęć, ale niektóre przekraczają dozwolony rozmiar. 

Ale w jaki sposób ja go uszkodzilam? Włożyłam sama robaki do matrycy? Bo nie rozumiem tego. Sama sobie wypalilam piksele?
0 Like
mati91
Navigator
Opcje
Ewideynue uszkodzenie mechanicz e tylko naprawa na swój koszt
0 Like
Members_YmiA7Tm
First Poster
Opcje

Mechaniczne to takie, gdy są pęknięcia albo dziury. 

0 Like
mati91
Navigator
Opcje
Lub wywołane od środka idź do sądu z tym bo ci żaden serwis tego na gwarancji nie uzna
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Members_YmiA7Tm  Tylko pracownicy Autoryzowanego Punktu Serwisowego są upoważnieni do oceny przyczyn wad produktu. Niestety, ale przepisy gwarancyjne wyraźnie wskazują, że tylko technicy lub inżynierowie firmy Samsung mogą dokonywać opinii technicznych. W przypadku kiedy nie zgadzamy, się z opinią producenta to zawsze zostaje nam możliwość skorzystania ze wsparcia rzeczoznawcy, który specjalizuje się w konkretnej dziedzinie.