Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Samsung Smart Control BN59-01274A

(Temat utworzony: 09-09-2020 07:12 PM)
4450 Wyświetlenia
poltorak1985
Apprentice
Opcje

Witam,

Z dnia na dzień (równo po 2 latach i kilkunastu dniach od zakupu) pilot Samsung Smart Control BN59-01274A przestał działać. Baterie sprawne, dioda w pilocie się nie świeci, nie działa żaden przycisk. Mam rozumieć, że pilot nadaje się do kosza i mam sobie szukać nowego?

Model telewizora raczej niepotrzebny: UE55MU7002.

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
poltorak1985
Apprentice
Opcje

Nie dając za wygraną, "naprawiłem" pilota metodą naszych przodków. Zacząłem otwartą dłonią stukać w pilota i co stukniecie sprawdzałem efekt moich działań. Co jakiś czas załączała się czerwona dioda "na stałe", lub migotała bez przerwy. W końcu, po kilku minutach stukania w pilota, osiągnąłem pożądany efekt: zaczął działać 😮

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

4 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@poltorak1985  Jak sprawdzasz, że dioda nie działa na pilocie ? Czy jest możliwość włączenie TV za pomocą pilota ?

0 Like
poltorak1985
Apprentice
Opcje

Nie, nie ma możliwości włączenia TV za pomocą pilota, włączam telefonem. Pilot posiada czerwoną diodę, która świeciła za każdym razem, jak się nacisnęło przycisk. Teraz nie świeci. Pilot jest na BT, więc aparatem nie mam co sprawdzać.

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje
0 Like
Rozwiązanie
poltorak1985
Apprentice
Opcje

Nie dając za wygraną, "naprawiłem" pilota metodą naszych przodków. Zacząłem otwartą dłonią stukać w pilota i co stukniecie sprawdzałem efekt moich działań. Co jakiś czas załączała się czerwona dioda "na stałe", lub migotała bez przerwy. W końcu, po kilku minutach stukania w pilota, osiągnąłem pożądany efekt: zaczął działać 😮