Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Samsung S90C - trzeszczą głośniki

(Temat utworzony: 26-09-2024 02:08 PM)
175 Wyświetlenia
Mor3nk0
Journeyman
Opcje
Cześć, od kilku miesięcy posiadam S90C. W przypadku korzystania z różnych aplikacji, czy to spotify, yt, netflix I inne podczas występowania dźwięków o wyższych tonach głośniki rezonują/ trzeszczą. W zależności od charakteru emitowanego dźwięku albo jest to chwilowe i do przeżycia, albo trzeba bardzo ściszyć żeby dalo sie kontynuować słuchanie (zazwyczaj poziom głośności mam w zakresie 15-20). Pomoc techniczna online puściła sobie jakas łagodną muzyczkę na test i nie wykrywa problemu. W załączeniu przedstawiam nagranie dźwięku z tv.

Czy to "normalne" zachowanie tv za 6k?

19 Odpowiedzi
MagdaB
Expert
Opcje

Cześć @Mor3nk0 :smiling-face: Dobrze, że już skontaktowałeś się ze wsparciem technicznym firmy Samsung. Najlepszy ruch w tej sytuacji, aby ustalić, czy ten typ tak ma, czy jednak jest to jakaś usterka lub kwestia ustawień w menu. Zaczekaj na weryfikację przez specjalistów. 

Mor3nk0
Journeyman
Opcje
Zgloszenie z samsunga trafiła do serwisantów. Mają być w czwartek. Nie wiem tylko czy przeprowadzą jakąś diagnostykę na miejscu czy posłuchają i zignorują temat. Zobaczymy
0 Like
MagdaB
Expert
Opcje

@Mor3nk0 czyli otrzymasz już konkretne informacje i pomoc ze strony serwisu. Daj znać jaki będzie wynik diagnostyki :smiling-face:

w_mateusz
Student
Opcje

Cześć Mam to samo. Wczoraj był Pan z serwisu wymienić głośniki i problem nie ustąpił. Nie mam pojęcia co robić dalej. U mnie szczególnie słyszalne przy niskich tonach. 

0 Like
w_mateusz
Student
Opcje

To nie trzeszczą głośniki, tylko obudowa wibruje i wydaje dźwięki. Pytanie jest takie, czy Samsung jest w stanie to zniwelować, czy trzeba z tym żyć. Niesmak niestety pozostaje. 

0 Like
MagdaB
Expert
Opcje

Cześć @w_mateusz :smiling-face: Jaką konkretnie otrzymałeś informację z serwisu podczas wizyty domowej? Zlecenie naprawy zostało już zakończone, czy dalej jesteś w kontakcie z serwisem?

0 Like
w_mateusz
Student
Opcje

Pan serwisant stwierdził, że brzęczenie występuje i podejrzewa, że to uszkodzona membrana. Głośniki zostały wymienione, wstępne testy wykazały że powinno być ok.  Po czym brzęczenie znów było słyszalne. Ale to wpada w rezonans obudowa. Przytrzymując ręką tył obudowy problem się zmniejsza. Ale nie ustępuje. Na te chwilę nie mam pojęcia co z tym zrobić…

0 Like
MagdaB
Expert
Opcje

Ok, czyli naprawa nie była skuteczna, to skontaktuj się ze wsparciem technicznym firmy Samsung i o tym poinformuj.  Możesz napisać lub po prostu zadzwonić https://www.samsung.com/pl/support/contact/

Rozwiązanie
Mor3nk0
Journeyman
Opcje
Uwaga wracam z wnioskami :smiling-face: na początek musze przyznać że trafiłem na bardzo miły i zaangażowany serwis. Po różnych próbach i zmianach systemowych przeszliśmy do etapu ściągnięcia obudowy i przyjrzeniu się co rezonują. Ponieważ głośniki zostały wykluczone. Okazało się że to jakaś wada płyty głównej dokladnie radiatora. Miał jakieś luzy i przy wysokich dźwiękach brzęczał i rezonował. Wymieniono plyte na nową ktora było czuc pod samymi palcami że nie miała takich "luzów". Wyeliminowało to problem w jakiś 70%. Te 30% procent to już raczej naturalne rezonowanie przy wysokiej głośności typu 80/100. Tytuł wątku jest więc niepoprawny bo powinien brzmieć "rezonujący radiator plyty glownej" :smiling-face:
w_mateusz
Student
Opcje

Czyli u mnie będzie pewnie podobnie. Dobrze, że serwis odnalazł przyczynę. Będzie łatwiej z naprawą w moim telewizorze. 

0 Like