Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung QE55Q7FNA sam się włącza i wyłącza

(Temat utworzony: 19-04-2022 09:55 AM)
42155 Wyświetlenia
KrzyBer
Apprentice
Opcje

Od kilku tygodni telewizor zaczął się sam wyłączać, resetować co jakiś czas. Dzieje się to zawsze po włączeniu TV, który nie pracował kilka godzin. Wyłaczy się kilka razy 3-5 razy i później jest już dobrze. Po wyłaczeniu sam się włącza. Teraz zdażyło się też, że sam się uruchamia, bez uzycia pilota.

Wersjsa Sub-micom: T-KTM20CTV-2010T-KTM20CJP-1037

0 Like
83 Odpowiedzi
gniady49
First Poster
Opcje

W 3 roku używania, czyli tuż po gwarancji - tv Samsung QE55Q60RATXXH - po 2 wymianach płyty głównej (były też inne drobne naprawy) zaczął sam się wyłączać i włączać (na 2-3 sekundy). I tak w kółko przez 5 dni.
Centralny Serwis w W-wie stwierdził autorytatywnie - bez sprawdzania, że "poszła" matryca (a jej koszt to 2300zł) i gdy miałem już zawozić do m/serwisu w Łodzi - ...tv (matryca-???) "odżył" i ... działał normalnie, ale... po 9 dniach usterka powróciła.
Oddałem go dzisiaj do serwisu na ekspertyzę (150zł) i czekam na opinię. Daj Boże, żeby powodem (nie skutkiem) była wada płyty głównej - na którą mam przedłużoną gwarancję. Inaczej czeka mnie zakup nowego tv (koszt niewiele wyższy od matrycy), a to ponad moją skromną emeryturę.

0 Like
podarnik
First Poster
Opcje
Mam ten sam problem. Po 2 latach włącza i wylancza się sam. Wniosek, NIGDY więcej tej marki telewizora
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@podarnik  Nie ma znaczenia jaką będziesz miał markę a problemy mogą być rożnie nie zależne od producenta urządzenia.

dominikadamski
Explorer
Opcje
Chwilę po włączeniu ekran zalewa się na czarno telewizor gasnje i zaraz wlacza sje ponownie 
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@dominikadamski  Jaki masz dokładny model TV? 

Czy problem zgłaszałeś do Samsunga?

Kontakt z nami
https://www.samsung.com/pl/support/contact/

0 Like
Bolbrix
Apprentice
Opcje

Witam. Prosze o pomoc😕posiadam Samsung UE55F9090SL i UHD Evolution Kit 2014 SEK-2500U. Po resecie włącza się ekran pierwszej konfiguracji na etapie 1 (instalacja Evolution Kit), po instalacji wyskakuje czy posiadam tv-programy na dysku przenośnym, wiec klikam że nie i wyskakuje mi żeby nacisnąć i tv sie zrestartuje, po restarcie dalej jest ekran instalacji na etapie 1 i tak w kółko... nie przechodzi do etapu 2. Prosze o pamoc😕

20230814_182452.jpg

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Bolbrix  A jak wygląda bez  Evolution Kit  czy TV normalnie się uruchamia?

0 Like
Bolbrix
Apprentice
Opcje

16920309108021757140669.jpg

 Wyświetla się tylko to i nie można nic zrobić 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Pozostaje tylko serwis o ile mają jakieś część do niego. A poza tym ten model nie na rynek Polski.

Bolbrix
Apprentice
Opcje

Tzn że uszkodzenie mechaniczne?. Co mam rozumiec przez "nie na rynek polski? 😕

0 Like