Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Samsung QE55Q74TAT zanikanie dźwieku.

(Temat utworzony: 08-02-2022 04:07 PM)
1735 Wyświetlenia
Slider2002
Explorer
Opcje

Posiadam TV jak w temacie. POdłączony do lokalnej kablówki w Gnieźnie - Nazywa się Satpol. Nie mam żadnego dekodera ani karty CI. Kabel z gniazdka prosto do TV i tyle. problem polega na tym, że na części kanałów po upływie 15-20 minut zaczyna zanikać dźwięk, najpierw przerwy są jednosekundowe, potem coraz dłuższe aż w koncu dźwięk zanika zupełnie i zaczyna zacinać się obraz. WYstarczy na chwile zmienić kanał i problemy ustępują na kolejne 15-min. co ciekawe, jeśli mam właczone nagrywanie to potem na nagraniu tych kłopotów nie ma. Infolinia samsung stwierdziła ze to moe być problem z sygnałem. Był technik z kablówki, podpiol najtanszy dekoder dvbt i podłączył go przez HDMI do telewizora. Problemu nie wystapiły co oznacza że to nie wina sygnału. Ten sam technik mówi że TV Samsung mają masowo ten problemu nich w sieci. Tylko samsung. inne marki TV nie. Ma ktoś jakieś pomysły?

0 Like
Przejdź do rozwiązania
18 Odpowiedzi
Slider2002
Explorer
Opcje

No właśnie. Wkładasz kartę, segregujesz kanały i oglądasz.... A tu zmiana rejonu na Czechy, inne wyszukiwanie kanałów, brak polskich liter w epg, brak PIP w przewodniku, .... Kurde ... Ten telewizor się chyba nadaje żeby działac jako wyświetlać pod dekoderem jakimś....  Ale tu znowu problem bo jego piękny Stalowy Smart pilot nie potrafi sterować dekoderem UPC

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Slider2002   To problem po stronie TV a samej UPC i tak samo jest na innych markach.

https://pytania.upc.pl/?q=fact_1008096

Slider2002
Explorer
Opcje

Kurde to w jakim my świecie żyjemy .... Place 4000zl za tv i walczę. Nim jak *****..... Stary LG  z 2010r nie miał tych problemów... Ale nie był Smart i nie miał wątpliwych 100hz.... Postępu mi się zachciało to teraz mam....

0 Like
Rozwiązanie
Slider2002
Explorer
Opcje

Mam nadzieję, że nie zapeszę ale wczoram zainstalowałem Firmware 2200.9 - pojawiło się na stronie na chyba w pon. i odpukać w niemalowane wszystkie problemy opisane w poście pierwszym zniknęły. Problem był od samego zakupu telewizora w listopadzie 2020. od tego czasu było chyba ze 4 aktualizacje softu i kilka  prób zdalnych zmian przez infolinię i nie pomagało. a teraz tadaam i działa. wszytko razem wzięte do kupy sugeruje ze problem był po stronie TV a nie kablówki....

0 Like
Slider2002
Explorer
Opcje

W którym miejscu w TV serii Q jest przycisk power na telewizorze? obejrzałem całego i nie znalazłem....

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Slider2002  Zadałeś pytanie w innym temacie nie związanym z twoim TV  więc odpowiem Ci tutaj.

Nie ma fizycznego włącznika/wyłącznika Power.

Zrzut ekranu 2022-02-12 204859.jpg

Slider2002
Explorer
Opcje

Mądrego to i dobrze posłuchać:-)

0 Like
Slider2002
Explorer
Opcje

Witajcie.

Po prawie dwoch latach następuje epilog. Od czasu aktualizacji oprogramowania we wrześniu 2023r problemy opisywane w pierwszym poście wróciły w pełnej krasie i na tych samych kanałach. Już mi nikt nie wmówi że to wina kablówki. Samsung psuje cos w oprogramowaniu i to po całej linii. Tylko pewnie nawet oni nie wiedzą co to...  Ciekawe co pokaże styczniowa aktualizacja - o ile taka bedzie.... najpierw naprawili a potem na nowo zepsuli..... no gratuluję

0 Like
Wróbelek Ćwirek
First Poster
Opcje

Cześć, mam ten sam problem z Satpolem. Dwa TV w domu- niestety Samsung jako główny. Ucina dźwięk na większości kanałów, jedynym sposobem jest korzystanie z nagrywania i cofanie. Od 19 kanału do 41 jest problem. Satpol sugeruje korzytanie z dekodera, ale nie po to kupiłem tv za 6K żeby sobie do niego dekoder za 200 zł dokupić, bo nie daję rady z kablówką. Samsung pewnie znowu się wypnie, bo dawno aktualki nie zrobili. Jedyna opcja to skorzystanie z rękojmi i oddanie im tego szajsu.

0 Like