28-01-2017 10:38 AM
Witam. Mam problem z opoznieniem fonii o ok. 3-5 sek. w TV jak w temacie. Telewizor polaczony jest przez zlacze HDMI z dekoderem NC+ wifi premiumbox+ oraz Soundbarem Samsung HW-J450. Po wlaczeniu soundbara glos sie wyrownuje, po wylaczeniu glos nadal sie spoznia. Plyta glowna w TV byla wymieniana dwukrotnie i problem nie ustapil. Z dekoderem jest wszystko ok testowany w serwisie NC+ i innych TV. Problem pojawia sie tylko i wylacznie na tym telewizorze. Ma ktos pomysł co to moze byc. Z gory dzieki za pomoc.
30-01-2017 11:37 AM
Hej @stalka1977
W jaki sposób masz podłączony soundbar czy bezpośrednio do TV, czy z dekoderem? Z Twojego opisu wynika to że od strony TV jest wszystko ok bo była wymieniana 2x płyta główna, jeszcze napisz jak to wygląda jak odtwarzasz np.Youtube, czy też plik na pendrivie lub dysku? Jak sprawa wygląda jeśli zastosujesz inne urządzenie po HDMI?
30-01-2017 03:49 PM
31-01-2017 12:02 PM
A jak wygląda sytuacja jeśli podłączysz inne urządzenie poprzez złącze HDMI? Możesz sprawdzić komputer, odtwarzacz lub inny dekoder.
31-01-2017 04:59 PM
02-02-2017 04:47 PM
Sprawdź proszę jeszcze w przypadku innych urządzeń jak to wygląda. Pierwszy raz spotykam się, żeby na 3 różnych płytach głównych (wspominałeś o 2 wymianach) dzieje się to samo, zwłaszcza na 2 różnych dekoderach.
Ewentualnie zawsze możesz skorzystać z usługi zdalnego zarządzania w celu sprawdzenia ustawień TV oraz samej płyty głównej, żeby umówić się na taką usługę najlepiej kontaktuj się telefonicznie z infolinią Samsung pod numerem 22 607 93 33 lub 801 672 678
04-02-2018 11:37 AM
Witam,
Mam niestety podobny problem dotyczący tego modelu tv.
Niedawno przedłużyłem umowę z nc+ wymieniając również dekoder na Wifipremiumbox + i niby wszystko byłoby ok gdyby nie fakt że po kilku godzinach włączonego tv głos z dekodera zaczyna się mi "rozjeżdżać" z obrazem o jakieś 0,5s - 1s co szczególnie przeszkadza w oglądaniu np. wydarzeń.
Mamy postać która rusza ustami a głos zaczyna płynąć z głośników po "jakimś" czasie. Po włączeniu i wyłączeniu dekodera przyciskiem power sytuacja wraca do normy niestety tylko na kilka godzin.
Próbowałem już wielu rzeczy:
- konsultowałem temat z biurem obsługi nc+ przełączając ustawienia w dekoderze
- przywracałem ustawienia domśle dekodera
- wymieniłem kolejno również dekoder
- przełączyłęm dekoder pod inny kabel HDMI na którym pracuje konsola
- resetowałem ustawienia dźwięku w Tv
- konsultowałem temat i infolinią Samusng, konsultant on-line dokonał testów i zapewniał że wszystko działa poprawnie
- przywróciłem ustawienia domyśle całego telewizora
I niestety problem jak był tak jest obecny. Dodam że dekoder jest połączony z Tv przez kabel HDMI bez kina domowego, soundbaru itd. To już trzeci dekoder od nc+ który jest podłączony do mojego tv i nigdy nie było tego typu problemów.
Forumowicze macie jakieś inne pomysły jak pozbyć się tego problemu? Może Ktoś z Was miał taki problem?
Pozdrawiam
04-02-2018 01:09 PM
04-02-2018 01:56 PM
Dzięki za sugestię u mnie jest 1160. Spróbuję i dam znać.
04-02-2018 05:43 PM
Pobrałem tę aktualizację, skopiowałem na pendrive i rozpakowałem ale po próbie aktualizacji nic się nie dzieje. Trzeba jakoś zapisać te pliki w specjalnym folderze lub nazwać pendrive?