08-02-2022 04:07 PM
Posiadam TV jak w temacie. POdłączony do lokalnej kablówki w Gnieźnie - Nazywa się Satpol. Nie mam żadnego dekodera ani karty CI. Kabel z gniazdka prosto do TV i tyle. problem polega na tym, że na części kanałów po upływie 15-20 minut zaczyna zanikać dźwięk, najpierw przerwy są jednosekundowe, potem coraz dłuższe aż w koncu dźwięk zanika zupełnie i zaczyna zacinać się obraz. WYstarczy na chwile zmienić kanał i problemy ustępują na kolejne 15-min. co ciekawe, jeśli mam właczone nagrywanie to potem na nagraniu tych kłopotów nie ma. Infolinia samsung stwierdziła ze to moe być problem z sygnałem. Był technik z kablówki, podpiol najtanszy dekoder dvbt i podłączył go przez HDMI do telewizora. Problemu nie wystapiły co oznacza że to nie wina sygnału. Ten sam technik mówi że TV Samsung mają masowo ten problemu nich w sieci. Tylko samsung. inne marki TV nie. Ma ktoś jakieś pomysły?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
10-02-2022 10:04 AM
Mam nadzieję, że nie zapeszę ale wczoram zainstalowałem Firmware 2200.9 - pojawiło się na stronie na chyba w pon. i odpukać w niemalowane wszystkie problemy opisane w poście pierwszym zniknęły. Problem był od samego zakupu telewizora w listopadzie 2020. od tego czasu było chyba ze 4 aktualizacje softu i kilka prób zdalnych zmian przez infolinię i nie pomagało. a teraz tadaam i działa. wszytko razem wzięte do kupy sugeruje ze problem był po stronie TV a nie kablówki....
08-02-2022 04:12 PM
@Slider2002 Czy możesz pokazać jaki masz poziom sygnału? Wchodzisz w ustawienia->Pomoc tech->Diagnostyka-> Informacje o sygnale.
08-02-2022 04:22 PM — edytowano 08-02-2022 04:33 PM
Proszę to jest na jednym z tych problematycznych kanałów. Znajomy ma podobny TV i Tą samą kablówkę na drugim końcu miasta i ma te same problemy a jeszcze dodatkowo TV mu nie wyszukuje wszystkich kanałów. Wychodzi na to że coś tu jest niekompatybilne...Mocno mysle nad przejsciem do UPC ale widzę ze tam też problemy.....
08-02-2022 04:55 PM
Proponuje zaktualizować TV do najnowszej wersji firmware. Jak dla mnie to problem po stronie sieci kablowej.
https://www.samsung.com/pl/support/model/QE55Q74TATXXH/#downloads
08-02-2022 05:05 PM
System aktualizony na bieżąco. Skoro to wina kablówki to dlaczego występuje tylko na nowszych Samsungach? Na telewizorach innej marki problem nie istnieje. Po podłączeniu dekodera DVB-T też jest dobrze....
08-02-2022 05:19 PM
Dekodery DVB-T nie wymagają dobrego sygnału. Technicy z kablówki mają urządzenia gdzie można sprawdzić. Na przykład sieć komórkowa może zakłócać działanie sygnału telewizyjnego.
Nie wiem czy technicy z kablówki wiedzą co to jest SFN?
08-02-2022 05:22 PM
Też nie wiem czy wiedzą.... A dlaczego tv innych marek nie mają problemu? Dlaczego sam Samsung nagrywając materiał na pen drive robi to dobrze podczas gdy na ekranie głos i wizja kuleją?
08-02-2022 05:34 PM
Skoro technicy z kablówki wiedzą że problem jest z TV Samsung to nie wiedza jak rozwiązać u siebie problemu.
Dlaczego jeszcze nikt tego nie zgłaszał z innych sieci kablowych czy telewizji naziemnej?
08-02-2022 06:02 PM
Podobno nie mogą się dogadać z samsungiem w temacie tego co by trzeba zmienić. Dlatego myślę nad zmianą na UPC bo innych opcji nie mam. Nie chcę dekodera bo nie chce dodatkowego pilota. Więc zostaje karta CI . Ale tu znowu Samsung szału nie robi w temacie obsługi tej karty....
08-02-2022 06:21 PM
@Slider2002 napisał(a):Ale tu znowu Samsung szału nie robi w temacie obsługi tej karty....
Nie bardzo rozumiem ciebie co znowu masz na myśli? Karta służy do rozkodowania sygnału pozostałe opcje pozostają bez zmian jak w przypadku twojej kablówki kanały możesz poukładać jak sam chcesz.