Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung QE55Q7- 4K ULTRABOX +USW4001NCP / NCP-3670SF (PILOT UNIWESALNY)

(Temat utworzony: 02-11-2020 03:49 PM)
5131 Wyświetlenia
Almanach
Journeyman
Opcje

Dzień dobry

30.10.2020 Kupiłem  nowy telewizor Samsung QE55Q7 przeprowadziłem pierwszą instalacje zgodnie z procedurą.

Do telewizora podłączony dekoder 4K ULTRABOX +  platforma canał+ za pomocą kabla HDMI port 1

W dniu pierwszym zaprogramowałem pilot uniwersalny(PILOT SAMSUNG SMART CONTROL BN59-01311G) do obsługi tv jak i dekodera - pilot zmieniał programy na platformie c+/ sterowanie głosem tez zmieniało programy.

W kolejnym dniu postanowiłem zawiesić telewizor na ścianie - wyłączyłem tv - rozłączyłem kable  - zawiesiłem telewizor kable wpiąłem w te same miejsce i od tego momentu nie mogę zaprogramować pilota  NIE obsługuje dekodera.

Reset tv do ustawień fabrycznych nie pomógł - przepięcie kabli - wyciagnięcie zasilania z telewizora na 10 min  i baterii z pilota tez nie pomaga, zmiana portów tez. Proszę o pomoc. 

0 Like
23 Odpowiedzi
Members_AAj053M
Apprentice
Opcje

Hej, dzięki za pomoc - tv już ok i działa spoko :smiling-face:

mam tylko problem z soundbarem q950t do niego podłączonym... wkładam USB z nowym firmwarem i nic... kompletnie nie chce nic zrobić. Próbowałem wyłączyć go z prądu itp, ale nie chce zacząć się aktualizować... co zrobić?

0 Like
Buba67
Helping Hand
Opcje

Sformatuj pendrive.

@Members_AAj053M  Instrukcja aktualizacji soundbara

https://downloadcenter.samsung.com/content/FM/202008/20200824093655833/Firmware_Upgrade_Instruction.... 

Krok 1. Jak przygotować napęd pamięci USB

1. Pobierz plik oprogramowania układowego ze strony Samsung.com do komputera.
Nazwa pliku: SAT-iMX8MWWC.zi
2. Podłącz napęd pamięci USB do portu USB w komputerze.
Skopiuj plik na nośnik pamięci USB.
3. Przejdź do napędu pamięci USB, a następnie rozpakuj plik zapisany na nośniku pamięci USB.
4. Sprawdź, czy folder zawierający pliki oprogramowania sprzętowego został dodany do pamięci USB
napęd.
5. Upewnij się, że dysk USB ma folder o nazwie „SAT-iMX8MWWC.zip” w katalogu głównym.

soundbar.jpg

6.Bezpiecznie odłącz pamięć USB, klikając „Bezpiecznie usuń” na pasku zadań.

Krok 2. Jak zaktualizować oprogramowanie sprzętowe przez USB

(Dla HW-Q950T / Q900T / Q850T / Q800T / Q70T / Q76T)

1) Włącz Soundbar i włóż dysk USB do SERWISU

port znajdujący się na spodzie jednostki głównej. Oprogramowanie zacznie

aktualizuje się automatycznie w mniej niż jedną minutę.

2) Sekwencja „UPDATE” → „BYE” → „ON” pojawi się na wyświetlaczu 3 razy.

Zajmie to około 6 minut

3) Po zakończeniu 3 cykli Soundbar uruchomi się ponownie i uruchomi ostatnie źródło

używany pojawi się na wyświetlaczu na około 20 sekund, a następnie zgaśnie

※ Cykl i czas trwania aktualizacji mogą się różnić w zależności od modelu

※ Ważne

. NIE WOLNO wyłączać zasilania ani wyjmować USB podczas aktualizacji.

Members_AAj053M
Apprentice
Opcje

Dzięki :smiling-face: zrobiłem i działa :smiling-face:

jest jeszcze jeden problem... mam tv Q95T i soundbar Q950T i do tego Canal+ 4K ULTRABOX+. Niestety na tym telewizorze, na najnowszym firmware (1460.9) nie da się wciąż znaleźć dekodera firmy ADB - NCP-3670SF. Wybrałem więc nowszy (bodajże 4670SF). I jest problem: mogę pilotem do dekodera zmieniać głośność wszystkich kanałów... oprócz Canal+ i innych, które są w 4K. Jest duża różnica w głośność i czasem jak się przełączy na których Canal, to można zawału dostać. Ktoś ma pomysł co zrobić?:)

0 Like
Buba67
Helping Hand
Opcje

@Members_AAj053M   jak masz ADB NCP3670SF to spróbuj wybrać NCP4740SF. Byli tacy którym to zadziałało.

0 Like