Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung QE55Q7- 4K ULTRABOX +USW4001NCP / NCP-3670SF (PILOT UNIWESALNY)

(Temat utworzony: 02-11-2020 03:49 PM)
5130 Wyświetlenia
Almanach
Journeyman
Opcje

Dzień dobry

30.10.2020 Kupiłem  nowy telewizor Samsung QE55Q7 przeprowadziłem pierwszą instalacje zgodnie z procedurą.

Do telewizora podłączony dekoder 4K ULTRABOX +  platforma canał+ za pomocą kabla HDMI port 1

W dniu pierwszym zaprogramowałem pilot uniwersalny(PILOT SAMSUNG SMART CONTROL BN59-01311G) do obsługi tv jak i dekodera - pilot zmieniał programy na platformie c+/ sterowanie głosem tez zmieniało programy.

W kolejnym dniu postanowiłem zawiesić telewizor na ścianie - wyłączyłem tv - rozłączyłem kable  - zawiesiłem telewizor kable wpiąłem w te same miejsce i od tego momentu nie mogę zaprogramować pilota  NIE obsługuje dekodera.

Reset tv do ustawień fabrycznych nie pomógł - przepięcie kabli - wyciagnięcie zasilania z telewizora na 10 min  i baterii z pilota tez nie pomaga, zmiana portów tez. Proszę o pomoc. 

0 Like
23 Odpowiedzi
BasiaW
Navigator
Opcje

Cześć @Almanach,

W pierwszej kolejności wykonaj ponowną konfigurację pilota: domek > źródło > konfiguracja pilota uniwersalnego. Przed rozpoczęciem nowej konfiguracji trzeba usnąć poprzednią konfigurację. Będzie ona widoczna na pierwszym ekranie (kafelek ze strzałką). Po naciśnięciu strzałki należy wybrać opcję "usuń". Następnie należy przystąpić do ponownej konfiguracji pilota.

Jeśli to nie pomoże, to może to oznaczać, że jedno z urządzeń się zaktualizowało i nie potrafią się teraz porozumieć. trzeba wtedy czekać na kolejną aktualizację telewizora/ dekodera.

Almanach
Journeyman
Opcje
nie pomogło. 😞
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Almanach  Nie napisałeś, czy masz model TV 2020, czy 2019 ? Żeby działo sterownie trzeba zmienić na tak w dekoderze.

Przechwytywanie.PNG

Almanach
Journeyman
Opcje
bardzo dziękuję za pomoc wrócę do domu z pracy i sprawdzę. dziękuję.pozdrawiam
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Almanach  Czy udało się rozwiązać problem ?

0 Like
Almanach
Journeyman
Opcje
nie udało się:(
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Jeśli masz, TV z 2020 roku to pozostaje poczekać na nowy firmware.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Almanach  Możesz jeszcze ręcznie wpisać model USW4001NCP.

Almanach
Journeyman
Opcje

Znalazłem taką wskazówkę w Internecie wcześniej - próbowałem 😞 😞 .
Wczoraj postanowiłem, że zgłoszę dekoder do serwisu C+ (przy ustawieniach 2160p gaśnie obraz i dźwięk na 1s) a przy okazji przetestuje czy problem z pilotem uniwersalnym tez wystąpi. Otrzymałem dekoder zastępczy (ten sam model) na 2dni. Na czas testów
Wynik : obraz i dźwięk działa -ok
Pilot Samsunga nie działa. - Wniosek jest prosty -Samsung musi poprawić oprogramowanie do TV/pilota.
0 Like