Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Samsung QE43Q60R - wycieki światła (light bleed)

(Temat utworzony: 06-11-2019 08:32 PM)
3354 Wyświetlenia
_Jarek_
Journeyman
Opcje

Witam,

Kupiłem QE43Q60R i... rozczarowałem się. W trzech rogach ma bardzo duże wycieki światła. Nie jest to tylko przy samej krawędzi, także przy filmie z paskami znakomicie mi je rozświetla. Nie jest też tak, że widać to tylko w ciemnym pokoju, widać to bardzo dobrze przy oświetlonym. Myślałem, że jak obniżę jasność ekranu to to zniknie. Bez rezultatu. Zauważyłem za to, że gdy mocniej ścisnę ramkę w okolicach "wycieku" to wtedy znika. Co z tym zrobić, zgłaszać nia gwarancji czy jak?

QE43Q60R.jpg

0 Like
17 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@ArniR26 Jak już Ci pisałem mam taki sam model 43Q60RAT jak i UE43RU7472 i też mam trochę mniejsze, ale są.

Idealnego nie znajdziesz, żeby nie było tego.

jaro30
Explorer
Opcje

Witam kolego, u mnie była zmieniana matryca ze względu na clouding i szpary przy ramce w modelu 43Q60RAT, nowa jest taka sama, widocznie nadeszły takie czasy bylejakości i trzeba nauczyć się z tym żyć.

_Jarek_
Journeyman
Opcje

Bezpośrednio u Samsunga nic nie ugrałem bo u nich wszystko zawsze jest w normie i w ramach technologii. Dziwne tylko, że skoro to urok technologii LCD, to dziwnym trafem na Q65Q85R i Q65Q90R takich efektów nie mam. I były to losowo wybrane tv, bez rozpakowywania i sprawdzania przed zakupem.
Spróbuję jeszcze to zgłosić w serwisie, który ma autoryzację Samsunga. Gdzieś czytałem, że taka wada została uznana i nawet wymieniono matrycę.

Możesz napisać do mnie na priv?

jaro30
Explorer
Opcje

Kolego  Q65Q85R i Q65Q90R mają wygaszanie strefowe więc ciężko będzie zobaczyć zjawisko cloudingu.

vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Jeszcze mamy  filtr antyrefleksyjny

0 Like
_Jarek_
Journeyman
Opcje
Akurat dyskusja dotyczy wycieków światła a nie cloudingu.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@_Jarek_  Wysłałem Ci coś na priv.

0 Like
jaro30
Explorer
Opcje

W  modelach Q65Q85R i Q65Q90R też nie będzie wycieków światła bo mają podświetlanie full led, a nie krawędziowe jak w modelu Q60R