Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Nie mozna ustawić kanałów

(Temat utworzony: 05-07-2020 02:01 PM)
4991 Wyświetlenia
M4ti03
Apprentice
Opcje

Dzien Dobry, posiadam telewizor Samsung PS50A551S3RXXC + antene pokojowa Reinston(zasieg 35km). Miejsce Warszawa. Nie moge wyszukac kanałów, z opcji jest szukanie reczne i zapamietywanie automatyczne. Zadna z nich nie wyszukuje kanałów. Czy ten model ma wbudowany dekoder tv naziemnej?  Proszę o pomoc i wskazowki.

0 Like
10 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@M4ti03  Ten model nie ma możliwości strojenia kanałów dla telewizji cyfrowej DVB-T jak chcesz ogląda na tym TV pozostaje Ci zakup dekodera DVB-T

Antena pokojowa nie nadaje się do odbierania sygnału DVB-T.

M4ti03
Apprentice
Opcje

IMG_20200704_221728.jpg

@vdsl2 dzieki za info w sprawie dekodera. Mam taka antene a pisze na opakowaniu ze ma mozliwosc odbioru, zerknij zdjecie. Co w takim wypadku moge zrobic by odbierac TV. Jak wspomnialem mam taki zestaw tv + powyzsza antena. Ta antena nada sie do czegos?

0 Like
Lisekekek
Apprentice
Opcje
@M4ti03 W Szczecinie tv naziemną na 9 piętrze oglądam na kawałku (~1M) kabla antenowego zapiętego pod wejście antenowe w TV( posiadającym wew. dekoder ) , a drugi koniec puszczony po podłodze w kierunku okna daje to rade złapać nadajnik w Kołowie oddalny o 16km od domu. Wiec w Warszawie gdzie w okolicy jest siedem nadajników na takiej antenie pokojowej na pewno coś uda się złapać, i oglądać po dokupieniu zew. dekodera do TV ofc .
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@M4ti03  Wiem, że ta antena jest, do odbioru TV DVB-T  jak dobrze pamiętam, to kiedyś był inny system kodowania sygnału i do twojego TV potrzebny jest, specjalny moduł CI do odkodowania sygnału a koszt był wysoki około 300/400 zł. 

M4ti03
Apprentice
Opcje

@vdsl2 da sie to jakos zweryfikowac?

Ten tv byl uzywany tylko tyle wiem, wiec wydaje mi sie ze ktos ogladal na nim tv. Bo jak kupie dekoder a nie bedzie dzialac to i antena i dekoder beda niepotrzebnym zakupem

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@M4ti03  Jak daleko masz nadajnik od miejsca zamieszkania ? Ktoś mógł mieć podłączony do TV kablowej lub SAT. Dekoder możesz zakupić przez internet i wtedy masz 14 dni na zwrot.

0 Like
M4ti03
Apprentice
Opcje

Dokładnie nie wiem, ale dzielnica Ochota(okolice ul. Raclawickiej), strzelam 5-7km pewnie do nadajnika. Moze pozycze od kogos dekoder i sprawdzę. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@M4ti03 Ja też mieszkam, na Ochocie mam dekoder mogę, pożyczy. Jakby co napisz wiadomość prywatna.

0 Like
M4ti03
Apprentice
Opcje

@vdsl2 a kojarzysz może gdzie mogę dostać instrukcję do tak starego modelu?

Ewentualnie może wiesz jakie formaty plików obsługuje ten telewizor?

Wczoraj ze względu na brak tv postanowiłem obejrzeć film z pendrive. Ani .avi ani .mp4 nie było wczytywane przez telewizor(telewizor nie widział tych plików). Może w instrukcji gdzieś bym wyczytał? Bo na razie mam tv nieprzydatne do nieczego :face-with-tears-of-joy:

0 Like