26-11-2017 12:21 AM – ostatnio edytowany 15-04-2019 09:15 AM przez RadekK
Na naszym forum zaczynają pojawiać się pytania jak ustawić/skonfigurować telewizor, aby uzyskać optymalną/najlepszą jakość obrazu. Właśnie to skłoniło mnie do założenia nowego tematu.
Odpowiadałem już na podobne pytania i w każdej odpowiedzi napisałem, że nie jest to łatwe i proste, ponieważ każdy ma inne upodobania w kwestii nasycenia kolorów, kontrastu lub ostrości oglądanego obrazu. Ale niektóre parametry, np. płynność odtwarzanego obrazu jest spójna i ważna dla wszystkich. Stąd moja decyzja, aby choć trochę o tym napisać.
Treści tu zawarte opieram na własnym doświadczeniu oraz informacjach zawartych na jednym z serwisów sieciowych zajmujących się testowaniem odbiorników i na podstawie tych testów generowaniem podpowiedzi w kwestii poprawnych ustawień parametrów odtwarzanego obrazu.
Ale przejdźmy do meritum.
Specjaliści zalecają nam oglądanie programów i filmów w trybie "FILM", bo podobno tylko w tym trybie uzyskamy obraz najbliższy temu co widział reżyser w studio filmowym.
Kolejną rzeczą na którą zwracają uwagę, to to opcja "overscan", czyli obcinanie krawędzi obrazu. Uwierzycie, że na fabrycznych ustawieniach, nie widzimy pełnego obrazu? Aby go zobaczyć należy wejść do menu „ustawienia rozmiaru obrazu” i włączyć funkcję „dopasuj do ekranu”. Funkcja może być niedostępna na wszystkich źródłach. Ustawiamy ją tam gdzie jest dostępna.
Kolejnym sugerowanym ustawieniem jest wyłączenie filtra wygładzającego obraz. To przez niego tracimy detale obrazu. Aby wyłączyć ten filtr wchodzimy kolejno w: Obraz -> Ustawienia zaawansowane -> Czysty obraz cyfrowy -> Wyłącz.
W tym miejscu warto wspomnieć o ustawieniach płynności ruchu (Ustawienia Eksperckie -> Ustawienia Auto Motion Plus). W menu powinniśmy wybrać Użytkownika a następnie ustawić suwak redukcja rozmycia na wartość maksymalną, drugi - redukcja drgań - na wartość, pozwalającą uzyskać optymalną płynność odtwarzanego obrazu.
Po wykonaniu zaleconych ustawień wszytko powinno wyglądać dużo lepiej. Można pokusić się nawet o zredukowanie ustawienia ostrości do zera.
Według mnie to jednak kwestia gustu. Z uwagi na fakt, że odtwarzane są jeszcze treści nagrane w niskich rozdzielczościach i jedynie skalowane do HD a nawet do UHD (w tym te poddane silnej kompresji, jak np. w naziemnej TV) warto parametr ostrości nieco podnieść, najlepiej doświadczalnie, tak aby dobrać optymalną do swoich upodobań ostrość obrazu.
Jest jeszcze jedna funkcja, nad którą warto się pochylić. To Local Dimming. Żle dobrana, ale to również kwestia osobistych upodobań, może zaburzyć jakość odbieranego obrazu. W zależności od oglądanego obrazu, w trybie Standardowy może nadmiernie przyciemnić obraz, natomiast w trybie Wysoko - sztucznie podbić jasność. Ja zalecam tryb Niski. Ale jak już wcześniej wspomniałem, ta opcja podlega własnym upodobaniom.
To chyba prawie już wszystko. Dlaczego prawie?
No cóż, najnowsze modele telewizorów sprzedawane są z hasłem reklamowym mówiącym potencjalnemu klientowi o trybie HDR+. Czyli super, hiprer jakości obrazu w kwestii koloryzacji, kontrastu i wierność szczegółów w odtwarzanych obrazach. Jeżeli chcecie skorzystać z tej opcji, nie pozostaje nic innego jak tylko ją aktywować. Ale... no właśnie to małe "ale". Nie każdemu muszą odpowiadać ustawienia fabryczne zatwierdzone przez producenta jako najlepsze.
Ze swojego doświadczenia mogę podpowiedzieć tym, którzy zdecydują się na tryb HDR, aby po jego włączeniu skorzystać z ustawień opisanych powyżej.
Dlaczego nie opisałem pozostałych opcji i ustawień? No cóż, bo albo pogarszają obraz w odniesieniu do ustawień podanych powyżej, albo są kwestią gustu i można je dopasować pod siebie.
Kończąc ten post, proszę Was, nie bijcie, nie piszcie, że podane przeze mnie ustawienia są złe. Jeżeli coś zmienicie i uważacie, że jest jeszcze lepiej, to najzwyczajniej napiszcie o tym w kolejnym poście. Niech inni, w tym i ja, spróbują Waszych ustawień.
08-11-2023 01:20 PM
@Piotero napisał(a):
Cześć, dzięki za odpowiedź.
Ponadto test pokazywał te 75 Mb/ s ale już przy odtwarzaniu filmu jest 18,5Mb/s. Dodatkowo wyświetla się liczba 2160. Sorki, ale jestem laikiem w tym temacie, co oznacza ten parametr po prędkości?
Parametry są ok. 2160 to rozdzielczość 4K a obraz 18,5 Mb/s to bitrate czyli przepływność przesyłanego filmu. Bitrate Netflixa w 4K HDR waha się w granicach 17-18 Mb/s, więc pod względem technicznym po stronie Netflixa wydaje się wszystko w porządku.
08-11-2023 05:10 PM
Dzięki za odpowiedź.
W takim razie zobaczcie obraz "4k" z apki tv Netfliks i obraz HD po HDMI z PS4...
powyzej HD
a to "4k..
Pozdrawiam.
09-11-2023 09:29 AM
@kamil40013, masz jeszcze jakiś pomysł?
09-11-2023 09:49 AM
Witam.
Przyznam, że zastanawiam się nad zwrotem, tv niema jeszcze dwóch tygodni. 4k jeszcze na na nim nie doswiadczylem więc myślę, że lepszą opcją jest full HD w takim razie...🤦
Pozdrawiam.
09-11-2023 06:28 PM
@Piotero, Zaktualizowałeś telewizor do wersji 1602.2 ? Pojawiła się dwa dni temu na stronie wsparcia Samsung.
09-11-2023 08:03 PM — edytowano 09-11-2023 09:07 PM
Hej,
Pokazuje mi wersję 1602. Bez wartości 2 po kropce jak pokazałeś?
Pzdr.
Edit
Tak, jest ta sama wersja 1602.2
09-11-2023 08:35 PM
@Piotero Pełna wersja FW znajduje się Menu Ustawienia >Pomoc techn> O telewizorze.
10-11-2023 09:48 AM
@Piotero, a powiedz jeszcze, czy testowałeś treści 4K na innych źródłach? Wspominałeś chyba coś o YT, jak tam wygląda sytuacja? Możesz też spróbować pobrać jakiś materiał 4K na nośnik pamięci i podłączyć go do TV. Moim zdaniem wszystko wskazuje na to, że to jest albo błąd po stronie Netflix i to do nich trzeba ponownie uderzyć, albo tak jakby internet się nie wyrabiał (można też zatem spróbować przetestować na innym źródle internetu, np. hotspot z telefonu, chociaż nie zawsze pozwoli na 4K lub zamiennie łączyć się po WIFI/kablu z Twoim routerem stacjonarnym).
10-11-2023 10:55 AM
Cześć.
Testowałem YT z apki tv. Niby filmiki testowe 4k żyleta, choć tak jak mówisz spróbuję jeszcze jakiś film z dysku zew. Nie wiem czy filmiki testowe na YT to też nie są jakoś specjalnie obrabianie...?
Testowałem HBO, testowałem hotspot z telefonu po WiFi, ale pomimo LTE w telefonie bitrate na tv w apce Netflix pokazywał na 4k raptem 0.88 Mb/s.
Próbowałem również ten sam materiał na HBO w apce tv. Rezulalt był taki sam.
Jednak jest jakiś bug. Wczoraj odinstalowałem wszystko ponownie z tv, cały smart hub, wyzerowałem ustawienia obrazu i już nie wiem czy chce w to wierzyć, ale widzę poprawę.
Zauważyłem jeszcze jedna rzecz, materiały w 4k z HDR pokazują taką słaba jakość... Gdy tego HDR nie ma w opcjach danego filmu, teraz obraz jest żyleta i to niezależnie czy inteligentny tryb jest włączony lub nie, nieznacznie zmieniają się parametry, ale jakość jest dużo lepsza niż z HDR...
Będę jeszcze molestował UPC aby sprawdzili mój internet bo nic innego już nie przychodzi mi do głowy.
Dziękuję za podpowiedzi jeszcze raz. Dam znać jak to się skończyło ostatecznie.
Pozdrawiam.
29-01-2024 09:37 PM
Witam, jak ustawic najlepszy obraz w tv samsung qe65q77b , bo majac taki tekewizor za tyle pieniedzy obraz jest tragiczny