Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

QN 91b 43cale brak obrazu przy proporcjach 16:9 w Trybie Gry

(Temat utworzony: 09-01-2023 03:03 PM)
134 Wyświetlenia
Maxymilian66
Journeyman
Opcje

Witam, używam w/w telewizora jako monitor pc. Po włączeniu trybu Gry na belce w sekcji - proporcje ekranu - mam ustawione 21;9 ponieważ w 16:9 brak jest obrazu, nie mam pojęcia o co chodzi. Majstrowałem w sterownikach karty rtx3080 ale nie znalazłem rozwiązania problemu. Proszę o pomoc !

16 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Maxymilian66  Z tym testem to problem jest znany na forum. To raczej jest problem po stronie FW ale tym nie co się martwić.

MatiJ
Expert
Opcje

Cześć,

@Maxymilian66 Napisz jeszcze, czy przy podpięciu kabla HDMI i uzyskaniu sygnału z komputera źródło HDMI oznaczone masz jako PC?? Można to zmienić przez opcję edycji nazwy strzałką kierunkową w górę na danym źródle.

Nie sugeruj się też najnowszymi sterownikami, ponieważ w niektórych przypadkach nowsze potrafią coś zepsuć, więc warto wgrać też takie o kilka miesięcy starsze. 

Maxymilian66
Journeyman
Opcje

Witam, tak mam oznaczone jako PC

MatiJ
Expert
Opcje

@Maxymilian66 Sprawdź to koniecznie z innym kompem, bo to dziwne. Druga sprawa sprawdź starsze sterowniki. 

Maxymilian66
Journeyman
Opcje

Witam wszystkich , co do drugiego kompa jest to pomysł tylko muszę coś zorganizować. Sterowniki ,sam  nie wiem ,nie lubię cofać się sprzętowo , na razie uczę się z tym żyć , choć nie jest to według mojej religii . Wrzuciłem również post na RTINGS , ale nie mam żadnej odpowiedzi , może nie lubią Europejczyków ?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Maxymilian66  Czy zaglądałeś zadawałeś pytanie na avforum?

0 Like
Maxymilian66
Journeyman
Opcje

NIe

0 Like