Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Qe65qn91b problem HDMI

(Temat utworzony: 05-01-2025 05:26 PM)
158 Wyświetlenia
Kashen
Pioneer
Opcje
Dzień dobry, chyba od ostatniej aktualiacji a może i wcześniej TV QE65QN91BATXXH wersja oprog 1651.7 zauważyłem bardzo dokuczliwy problem polegajacy na tym, że podczas oglądania TV rozłącza mi dekoder C+ 4K podłączony do TV przez gniazdo HDMI. Dzieje się tak prawie zawsze jak wchodzę do menu TV w ustawienia lub włączam inną aplikację np Netflix. To utrudnia choćby regulację obrazu, bo źrudło HDMI z sygnałem jest rozłaczane i trzeba się potem namęczyć, aby za którymś razem żrudlo sygnału się nie wyłączyło. Tak samo jest, jak włączy się inną aplikację, żrudło HDMI się rozłącza i wywala mnie z aplikacji na żrudło Kabel Antena z którego w ogule niekorzystam, bo naziemnej TV nie oglądam. Trzeba jeszcze raz wejsć w aplikacje np Netfix aby ogladać, wtedy już nie wywala do naziemnej. Proszę o wyjaśnienie tego błedu bo ewidentnie jest to wina oprogramowania. Wczesniej tego nie było i napewno to nie jest też wina kabla HDMI bo na innych to samo
6 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Kashen  Resetowałeś telewizor do ustawień fabrycznych? Czy oba urządzenia mają włączoną funkcję HDMI CEC?

Kashen
Pioneer
Opcje
Nie resetowałem, bo szkoda mi od nowa wszystko ustawiać, a i wątpliwe jest to, czy to w ogóle coś pomoże. Od początku mam na obu włączoną funkcje HDMI CEC i na takich ustawieniach przedtem TV nie rozłączał mi sygnału po wejście w menu lub inną aplikację. Teraz niestety ciągłe przełącza się na naziemną, tak jak opisalem wyżej
0 Like
Kashen
Pioneer
Opcje
Napisałem do wsparcia, ciekawy jestem co mi odpowiedzą. Jest to mocno irytujące, że w aktualizacjach coś zmieniają i zamiast lepiej to gorzej. Takie błędy nie powinny mieć miejsca
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Kashen Rozumiem Twoje obawy dotyczące resetowania ustawień, ale może warto spróbować tej opcji, aby rozwiązać problem z rozłączaniem sygnału. Resetowanie może przywrócić fabryczne ustawienia i potencjalnie naprawić ten irytujący problem, który obecnie występuje. Upewnij się, że przed resetowaniem masz zapisane swoje ważne ustawienia. Po zresetowaniu, możesz sprawdzić, czy problem nadal występuje.

Kashen
Pioneer
Opcje
Ewidentnie jak zwykle Samsung ma nas w nosie, do dzisiaj nie otrzymałem odpowiedzi na zadany problem z tym błędem. Poświęciłem czas i zrobiłem tak jak proponowałeś. Zresetowałem TV i od nowa poustawiałem wszystko jeszcze raz. Tak jak się tego spodziewałem, nic kompletnie to nie pomogło, a nawet gorzej, bo wyszły inne problemy. Za nic nie chciał się połączyć z siecią WiFi, udało się połączyć chyba po 20 próbach i kilku restartach TV. Ręce opadają
0 Like
MagdaB
Expert
Opcje

Cześć @Kashen :smiling-face: Zachęcam do skorzystania z usługi wsparcia zdalnego. Możesz ją zamówić z poziomu swojego telewizora: Ustawienia > Pomoc techniczna > Konserwacja urządzenia* > Prośba o pomoc techniczną. Konsultant oddzwoni do Ciebie. Więcej szczegółów na stronie:

https://www.samsung.com/pl/support/remoteservice/

Zależy Ci na czasie i nie chcesz czekać, dzwoń na infolinię tel: 801 172 678 (pon.-pt. 8-20, sob. 9-17).