Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

QE55QN91B mam go od tygodnia, jest podłączony do dekodera Canal+ kablem HDMI 2.1

(Temat utworzony: 13-11-2022 09:52 AM)
1634 Wyświetlenia
Kashen
Pioneer
Opcje
Dekoder UltraBox 4K Problem polega na tym, że funkcja test przewodu HDMI ciągle pokazuje że wymień kabel na lepszej jakości i sugeruje zmianę rozdzielczości na mniejszą. Przewód jest według mnie ok. Obraz i dźwięk wydaje sie dobry, wiec nie rozumiem tego w czym tkwi problem. Zrobiłem test 3 przewodów i na kazdym to samo. Stąd moje pytanie dlaczego telewizor ten ciągle komunikuje o slabej jakości kabla HDMI? Mam kabel Goldenline 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Aktualizacje pojawiają się co mnie więcej co 2/3 miesiące. Jak widać ostania była 10.11.2022.

Kashen
Pioneer
Opcje
No tak, jak bym wiedział ze to tylko kwestia aktualizacji to bym poczekał, ale tej pewności nie mam
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

To pozostaje ci zwrot TV do sprzedawcy. Tylko czy nowy nie będzie miał to samo🤔

Kashen
Pioneer
Opcje
No właśnie i tego się też obawiam, dlatego zadałem pytanie czy ktoś już miał taki problem i znał przyczynę
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Ja na twoim miejscu nie zwracał TV nie jest to coś poważnego że nie umożliwia Ci korzystanie  ale to twoja decyzja. Nie które mniejsze czy większe błędy zostaną usunięte. Samsung nie podaje żadnych informacji więc nie dowiesz kiedy to zostanie poprawione. Taki test możesz wykonać w sklepie do którego jest podłączone jakieś urządzenie po HDMI na pewno sprzedawca umożliwi tobie.

Kashen
Pioneer
Opcje
Tak też chciałem zrobić ale w Media Expert powiedzieli mi że mają włączone tryby sklepowe wiec taki test nie bardzo wchodzi w gre i mam przywieść TV lepiej na wymianę a tego dadzą do sprawdzenia
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

W trybie sklepowym tez można wykonać test HDMI.

0 Like
Kashen
Pioneer
Opcje
Też tak myślę, widocznie im się nie chciało tego zrobić. Dla świętego spokoju zdecyduję się jednak na wymianę chodź nie sądzę by to pomogło. Trochę to kłopotliwe bo trzeba spakować i jechać do sklepu, ale spokój ważniejszy. Tym razem przetestuje zanim złapie aktualizację czy problem tez występuje i po aktualizacji. Wyniki przedstawię tutaj po analizie dla innych którzy mogą mieć podobny problem
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Kashen Spróbuje wywołać @MightyArti  który ma  QE65QN85BAT ale ma inny FW wersja 1403.

Kashen
Pioneer
Opcje
Ok, dzięki
0 Like