Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

QE55QN91B mam go od tygodnia, jest podłączony do dekodera Canal+ kablem HDMI 2.1

(Temat utworzony: 13-11-2022 10:35 AM)
401 Wyświetlenia
Kashen
Pioneer
Opcje
Dekoder UltraBox 4K Problem polega na tym, że funkcja test przewodu HDMI ciągle pokazuje że wymień kabel na lepszej jakości i sugeruje zmianę rozdzielczości na mniejszą. Przewód jest według mnie ok. Obraz i dźwięk wydaje sie dobry, wiec nie rozumiem tego w czym tkwi problem. Zrobiłem test 3 przewodów i na kazdym to samo. Stąd moje pytanie dlaczego telewizor ten ciągle komunikuje o slabej jakości kabla HDMI? Mam kabel Goldenline 

0 Like
31 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Kashen  Czy sprawdzałeś podłączając inne urządzenie? Czy masz najnowszy firmware wersji 1304?

Kashen
Pioneer
Opcje
Jeszcze nie próbowałem na innym urządzeniu, mam tylko laptopa z karta RTX3060 zatem jeszcze spróbuję dzisiaj podłączyć do niego. Firmware mam 1304 zaktualizował do niej zaraz po uruchomienia. Dalszej aktualizacji jak sprawdzałem nie ma
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Kashen  Mój błąd faktycznie dla tego modelu jest 1304.

https://www.samsung.com/pl/support/model/QE55QN91BATXXH/#downloads

Kashen
Pioneer
Opcje
Ja mam konkretnie taki kabelek wiec powinien być bardzo dobrej jakości
https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/kable-telewizyjne-i-audio/przewody-audio-video/przewod-h...
Ale telewizor cały czas wykazuje żeby wymień przewód HDMI na lepszej jakości. Może to wina telewizora a nie przewodu? Sprawdzałem na 3 kabelkach i 2 dekoderach. Sprawdzę jeszcze na laptopie i jeśli będzie tak samo to chyba tylko pozostanie telewizor do wymiany
0 Like
Kashen
Pioneer
Opcje
No cóż, podłączyłem do laptopa na różnych ustawieniach włączyłem HDR, odświeżanie na 120 itd. i nic cały czas zalecenie telewizora wymiany przewodu HDMI na lepszej jakości, ręce opadają co jest nie tak z tym modelem TV. Czy jest możliwe ze to jego wina? Nie chciałbym wydawać kasy na kolejny kabelek bo uważam ze to nie wina kabelka tylko tego TV QN91BAT
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Kashen Raczej to nie problem po stronie kabla czy TV. Zrobiłem test na jednym kablu za 20 zł i dwóch różnych urządzeniach jak kino domowe gdzie jest problem z portem HDMI.

20221113_131400.jpg

A tutaj na laptopie więc to nie wina kabla.

20221113_131641.jpg

Kashen
Pioneer
Opcje
U mnie cały czas ten sam komunikat na każdym urządzeniu, to zdjęcia z testu laptopa. Czyli co pozostaje wymiana TV?20221113_124747_1000000534_1668340069.jpg20221113_124806_1000000535_1668340088.jpg
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Może nie od razu wymiana TV a tylko kontakt z Samsung aby to sprawdzili na modelach z 2022 roku.

Kontakt z nami
https://www.samsung.com/pl/support/contact/

Kashen
Pioneer
Opcje
Kontaktowałem się już, zdalnie sprawdzili ze system nie widzi błędów w TV, ale sami nie rozumieją skąd taka diagnoza przewodu. Stwierdzili, ze być może to błąd oprogramowania i zgłoszą to do poprawki. Ale czy na pewno? I jak długo bedzie trzeba czekać na wynik? A ja mam tylko 14 dni na zwrot, teraz to już tylko 4 dni mi zostało. A potem pozostanie mi tylko oddać do serwisu i być kilkanaście dni bez telewizora. Chciałbym na 100% wiedzieć co odpowiada za ten błąd aby później nie czekać kilka dni na naprawę i byc bez TV. A teraz mam jeszcze szanse na zwrot i wymianę
0 Like