Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

QE55Q67 nie włącza się

(Temat utworzony: 06-11-2019 09:24 PM)
9795 Wyświetlenia
smk111
First Poster
Opcje

Witam, 

Posiadam owy telewizor od miesiąca i dziś dziwna sytuacja... zasilanie w pilocie jest, telewizor wpięty pod zasilanie i nie chce się włączyć o.O. Dopiero po wyłączeniu i właczeniu listwy zadziałał. O co tu chodzi? :face-with-tears-of-joy:

0 Like
Przejdź do rozwiązania
81 Odpowiedzi
jaworzak
Pioneer
Opcje
Jedyne rozwiązanie poza odłączeniem od prądu na około 10 sekund, które podejrzewam i tak nic nie pomoże to oddać telewizor do serwisu.
0 Like
Walb1n
Explorer
Opcje
Niestety, nie działa
0 Like
jaworzak
Pioneer
Opcje
W przypadku kiedy uszkodzona jest matryca telewizor prawdopodobnie zostanie wymieniony na nowy gdyż naprawa obecnego jest nieopłacalna. Zgłoś jak najszybciej krócej będziesz czekał na serwis.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@jaworzak  A skąd wiesz że wymiana matryc jest nieopłacalna w ramach gwarancji? A może to nie uszkodziła się matryca a coś innego?

0 Like
jaworzak
Pioneer
Opcje
Wiem ponieważ ktoś w mojej rodzinie miał taki przypadek i to dwukrotnie i po wizycie serwisanta stwierdzili, że naprawa w tym przypadku jest nieopłacalna i wymienili cały telewizor na nowy.
0 Like
grzanixv
First Poster
Opcje

Pacjent: UE50TU800W

Telewizor nie włącza się, za każdym razem jest taki sam schemat co na załączonym wideo. Kiedyś miałem dokładnie ten sam problem i telewizor leżał wyłączony przez kilka tygodni. Po kilku tygodniach stwierdziłem że spróbuje go jeszcze raz włączyć i okazało się magicznie że działa. Ostatnim razem jak to się stało oglądałem netflixa, i za każdym razem jak właśnie matryca się podświetlała na biało był dźwięk na dwie sekundy właśnie z netflixa i tak w kółko. Co ciekawe teraz telewizor był odłączony od prądu na jakieś 16 godzin i pierwszy raz od wielu dni prób wyświetliło się na samym starcie logo. Matryca nie jest na 100% uszkodzona. Próbowałem również innego kabla zasilającego i innego gniazdka i nic. Jakieś pomysły?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@grzanixv  Raczej nic więcej nie wymyślimy na forum. Pozostaje wyłącznie aby serwis zobaczył co się stało.

Autoryzowane Centra Serwisowe
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

grzanixv
First Poster
Opcje

Jeszcze jedna sprawa. Telewizor reaguje na pilota. Jeśli w odpowiednim momencie nacisnę przycisk wyłączania telewizora to ten normalnie się wyłącza i przechodzi w tryb gotowosci. Dioda cały czas się świeci. No ale po włączeniu go problem się cały czas powtarza. Ja naprawdę mam wrażenie, że ten telewizor szaleje i po włączeniu po prostu nie wie co ma wyświetlić.

0 Like
grzanixv
First Poster
Opcje

Teraz po włączeniu normalnie usłyszałem dźwięk odpalającego się menu. Pierwszy raz od bardzo dawna. 

0 Like
grzanixv
First Poster
Opcje

Efekt spamowania przycisku „home”. Telewizor jak słychać normalnie reaguje. Komputer również widzi telewizor lecz nie chce wyświetlać ekranu z HDMI. 

0 Like