Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Q55Q80 i Q800D plus dekoder ustym 4k

(Temat utworzony: 05-01-2025 06:05 PM)
102 Wyświetlenia
Marchelini
First Poster
Opcje

Cześć. 

Mam taki zestaw jak TV Q55Q80D i Grajbelka Q800D do tego dekoder TV Uclan Ustym 4K

Wszystko działa perfekt poza jednym :smiling-face: 

Nagrałem z Polsat sylwester w Toruniu i przy odtwarzaniu klatkuje co sekunde posuw.

3 dni temu mialem jeszcze stary niezniszczalny SHARP LC 52 DH77 EN działa cały czas i na tamtym TV problem nie występował......

Robiłem testy kabli hdmi i nic nie pomaga. Dodam ze TV Eleven 4k chodzi ok.

Testy ustawien dekodera nic nie dały zmiana herców.

W TV też robiłem co mogłem ulepszacze w wyrazistości i nic.

Co tu jest grane :smiling-face:

0 Like
7 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Marchelini  Problem raczej po stronie dekodera bo TV jest tylko monitorem.

Jak napisałeś że na TVEleven 4k nie ma takiego problemu.

Marchelini
First Poster
Opcje

Nagrałem teraz polsat i jest ok więc po temacie a dlaczego tamto nagranie klatkuje hmmmm zagadka. Zmieniłem TV i niespodzianka. Timeshift również dobrze działa

Dziękuję pozdrawiam można zamknąć temat 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Marchelini  Możliwe jest że problem jest po stronie dysku w dekoderze.

Łukasz831
Explorer
Opcje

Z tymi dekoderami od kablówek to są niezłe ***** , ja i mój szwagier mamy ten sam model Samsunga Q80 , ja mam wersję D ,on ma B. Ja korzystam z telewizji naziemnej ,on z kablówki , jakość odbioru u mnie jest nieporównanie lepsza niż u niego, za każdym razem kiedy przyjeżdża do mnie nie może pojąć czemu u niego jest taki ****** obraz w porównaniu do mojego. Przerobił już trzech dostawców kablówki,kilka dekoderów i nadal jest tak samo źle i jeszcze płaci za to nie małe pieniądze. Kiedy jestem u niego to niestety wszystko się potwierdza ,obraz jest nieostry ,rozmyty ,kolory sprane i wyblakłe. Żadne ustawienia dekodera ,telewizora czy wymiany  kabli HDMI nic nie pomagają 

0 Like
Marchelini
First Poster
Opcje

Na USTYM 4K u mnie i na q80 jest super. Naziemna również. Klatkujące nagranie nagrane na starym Sharp czemu tu klatkowało cholerka wie. Skasowałem, teraz jest ok. Już nie dociekam co się zadziało ważne, że jest ok. Dziwią mnie też posty na tym forum ze smużeniem w samsungach na wydarzeniach sportowych. U mnie czy mam polepszacze włączone czy nie obraz jest płynny i nie widać żadnych poświat rozmyć. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Marchelini  Rozumiem Twoje zdziwienie związane z postami na forum dotyczącymi problemów ze smużeniem na telewizorach marki Samsung podczas transmisji sportowych. Jednakże należy pamiętać, że doświadczenia użytkowników mogą się różnić w zależności od wielu czynników, takich jak model telewizora, ustawienia czy nawet jakość samej transmisji. Cieszę się, że Twój telewizor prezentuje płynny obraz bez żadnych smug czy rozmyć, co świadczy o jego wysokiej jakości. Może warto podzielić się swoimi ustawieniami z innymi użytkownikami, którzy mogą mieć podobne problemy? Współdzielenie wiedzy może pomóc w rozwiązaniu problemów technicznych i poprawie jakości oglądanej treści.

Łukasz831
Explorer
Opcje

Wystarczy unikać upłynniaczy obrazu, trybów auto,wzmacniaczy koloru,super kontrastów ,a wszystko będzie działać jak należy. Ja tak zrobiłem i nie mam żadnych problemów ze smużeniem, klatkowaniem, szatkowaniem itp. Przy takich nastawieniach jeżeli coś nie tak dzieje się z obrazem ,to jest to wina źródła, albo nadawcy konkretnej transmisji nie telewizora. Technologia w służbie ludziom, tylko ludzie zapominają ,że im mniej tym lepiej i przesadzają z uaktywnieniem dodatków,które uważają, że pomagają,a tak naprawdę pogarszają ogólne wrażenia z oglądania. Wystarczy pójść do sklepu i popatrzeć na te wszystkie ekrany, ustawienia dynamiczne robią niektórym wodę z mózgu mówiąc,że tak ma być i w domu większość oczekuję tego samego 

0 Like