Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przycinanie obrazu podczas oglądania telewizji naziemnej 55mu7042

(Temat utworzony: 08-01-2018 12:19 PM)
30531 Wyświetlenia
suchy06
Explorer
Opcje

Witam. Jestem nowym posiadaczem telewizora samsung 55mu7042. Problem z jakim boryka się telewizor polega na delikatnym przycinaniu obrazu co kilka minut. Wygląda to tak jak przy buforowaniu obrazu podczas oglądania czegoś przez internet. Jest to bardzo irytujące szczególnie w przypadku transmisji sportowych. Podłączona jest telewizja naziemna z kablówki. Dodam, że wcześniej posiadałem 8 letni telewizor samsunga i problemu nie było. Moje podejrzenia padają na wadliwy moduł smart connect. Dodam, że przycinanie obrazu nie występuję przy oglądaniu tv z inncyh źródeł (USB/youtube itp). Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.

0 Like
245 Odpowiedzi
Gorus
First Poster
Opcje

Witam,

potwierdzam - jestem po najnowszej aktualizacji z pendrivea. Póki co nie zauważyłem przycięć i oby tak zostało!

Model UE58MU6192

0 Like
Lukasz3
Apprentice
Opcje

Uprzejmie prosze firme samsung gdyz wiadome jest to ze czytaja nasze komentarze, o zadzialanie cos w tym kierunku by zadowolic swoich klientow. Ja jestem posiadaczem telewizora mu 7052 I niestety w tym modelu przeskok klatek widoczny jest co okolo 90 sekund. Jest to bardzo irytujace glownie podczas meczow oraz wydarzen sportowych gdzie plynnosc powinna dzialac jak nalezy. Niewiem czy jest opcja zalatac to nowym oprogramowaniem ale bardzo prosze w imieniu wszystkich posiadaczy tego tv, aby samsung wypowiedzial sie na temat I pomogl rozwiazac ten problem. Napewno nie jest to wina nadawcy telewizji. Podlaczalem nawet telewizor sasiada o takiej samej wielkosci I niestety przycinki te nie wystepuja. Z gory dziekuhe za odpowiedz.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
@Lukasz3 a zainstalowałeś najnowszy soft w wersji 1201?

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Lukasz3
Apprentice
Opcje

@Szewcu72 telewizor zaktualizowalem wczoraj ale niestety to jeszcze nie te opragramowanie..mam wersje 1201, najnowsza

0 Like
Gorus
First Poster
Opcje

śmiało, pisz do samsunga. Wiesz co Ci odpiszą? Że skoro YT, USB i HDMI nie tnie, to znaczy że TV sprawny i napewno moduł CI sieje i że masz skontaktować się z operatorem. I gadaj z d****ami

0 Like
Lukasz3
Apprentice
Opcje

Wiem wiem wszystko to juz mam za soba..dzwonilem wielokrotnie I zawsze byla ta sama odpowiedz.,,wina operatora,, nie jest to wina operatora tylko ewidentnie tv. Podlaczony lg za 2.5 tys doskonale radzil se z tym operatorem. Takze mam nadzieje ze wezma sie za to bo uwrzam samsunga za sloidno firme.

0 Like
tomvv
First Poster
Opcje

Witam. Ja posiadam ue49mu6402 i problem przycinania również występuje identycznie jak u was. Regularne mikroprzycinki na naziemnej  których  nie ma przy oglądaniu z pen drive i aplikacji internetowych. Oglądając np. piłkę nożną albo skoki narciarskie  jest to mega denerwujące. Telewizor mam już kilka miesięcy i myślałem że jak zwykle mam pecha i trafiłem na wadliwy egzemplarz a tu widzę że to masowy problem. Naprawdę nie rozumiem jak można wypuszczać całą serię produktów z tak ewidentną wadą.  Jutro zainstaluje to najnowsze oprogramowanie bo do tej pory instalowałem każdą nową aktualizację która wychodziła i nic to nie zmieniało. Zobaczymy jak będzie na 1201.

0 Like
Lukasz3
Apprentice
Opcje

Watpie zeby zmiana oprogramowania cos tu pomogla bo samsung juz dawno by to naprawil.Przyczyna klatkujacego obrazu lezy gdzies indziej.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

Może być tak jak napisał @Lukasz3, że problem leży po stronie nadawcy, ale najprędzej obstawiałbym po stronie urządzeń emisyjnych. Pakiety się rozrosły i być może nadajnik, to uogólniam, dostaje czkawki. Zatyka się.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
tomvv
First Poster
Opcje

Testuje TV już 2 dni i ewidentnie nowe oprogramowanie naprawiło ten błąd. Także coś jednak z tym zrobili przynajmniej na  mu6402. 

0 Like