Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przycinanie obrazu podczas oglądania telewizji naziemnej 55mu7042

(Temat utworzony: 08-01-2018 12:19 PM)
30503 Wyświetlenia
suchy06
Explorer
Opcje

Witam. Jestem nowym posiadaczem telewizora samsung 55mu7042. Problem z jakim boryka się telewizor polega na delikatnym przycinaniu obrazu co kilka minut. Wygląda to tak jak przy buforowaniu obrazu podczas oglądania czegoś przez internet. Jest to bardzo irytujące szczególnie w przypadku transmisji sportowych. Podłączona jest telewizja naziemna z kablówki. Dodam, że wcześniej posiadałem 8 letni telewizor samsunga i problemu nie było. Moje podejrzenia padają na wadliwy moduł smart connect. Dodam, że przycinanie obrazu nie występuję przy oglądaniu tv z inncyh źródeł (USB/youtube itp). Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.

0 Like
245 Odpowiedzi
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Sprawdź oprogramowanie telewizora. Zainstaluj najnowsze, z tego co pamiętam to powinno być 1153.1 lub 1155.1 i sprawdź jak będzie się zachowywał.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
suchy06
Explorer
Opcje

Zainstalowałem najnowsze oprogramowanie i problem nadal występuje.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
To proponuję jeszcze sprawdzić moc i jakość sygnału na poszczególnych kanałach. Być może coś w tej kwestii jest nie tak.

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
suchy06
Explorer
Opcje

Siła i jakoś sygnału mam na 100% na np tvp1hd, a obraz dalej co jakiś czas przycina na każdym kanale. Wydaje mi się że to problem ze smart conectem bo efekt ten nie występuje ani na YouTube ani innych źródłach obrazu 

0 Like
realisko
First Poster
Opcje

Witam.

Niestety mam ten sam problem.. jestem posiadaczem modelu mu7052 i już mnie to irytuje i zastanawiam się czy go nie sprzedać.  Zauważyłem, że pomaga jedynie wyłączenie opcji Motion wtedy nie przycina, ale wydaje mi się, że wtedy jest gorszy obraz.

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje

@realisko @suchy06

Proponuję przywrócić do ustawień fabrycznych, niestety nie wiem co macie w ustawieniach obrazu, ale to właśnie tu jest pies pogrzebany.
Zajrzyjcie do tego tematu: "OPTYMALNE" ustawienia pozwalające uzyskać najlepszy obraz..." - skorzystajcie z porad i ustawień innych użytkowników.

0 Like
suchy06
Explorer
Opcje

Sytuacja ta ma miejsce od kupna tv.(ustawienia fabryczne). Nawet jak przełączę na tryb obrazu gdzie nic nie zmieniałem to dalej przycina. 

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Mimo wszystko skorzystajcie z porad zawartych w temacie, który wskazałem.

0 Like
suchy06
Explorer
Opcje

Przejrzałem podany temat i mam ustawienie praktycznie identyczne z tam podanymi. Jedyna różnica mam inny kontrast ustawiony i tyle. Będę musiał zgłosić reklamacje, bo rozwiązania tutaj chyba nie znajdę. Czy zgłaszając reklamacje zjawi się jakiś technik czy muszę cały telewizor odsyłać? Cały czas obstawiam modół one connect. Bo nie możliwe jest, że w innych przypadkach przycinanie nie występuje.

0 Like