12-08-2021 12:56 PM — edytowano 12-08-2021 02:30 PM
Witam. Mam problem z podłączeniem mojego samsunga (GQ65LS03TAUXZG) z dekoderem nc+ 4k ultrabox+. Do moment kiedy obydwa urządzenia pracują osobno wszystko działa bez problemu. Natomiast po skonfigurowaniu dekodera z telewizorem wyskakuje komunikat sprawdź zasilanie urządzenia. po diodzie dekodera widać że reaguje na pilota od telewizora ale nie przekazuje obrazu. Z góry dziękuje za wszelką pomoc
12-08-2021 03:11 PM
@Members_0z3BJya napisał(a):Do moment kiedy obydwa urządzenia pracują osobno wszystko działa bez problemu.
@Members_0z3BJya Nie bardzo rozumiem ciebie co napisałeś.
Zapoznaj się z tymi tematali
12-08-2021 07:39 PM
Miałem na myśli że dekoder jest sprawny i nadaje obraz przed próbą konfiguracji uniwersalnego pilota. Podczas konfiguracji wszystko przebiega ok. Znalazłem nadawce nc+, kanały w okienku próbnym przełączają się. w momencie zakończenia konfiguracji obraz z dekodera znika i pojawia się następujący komunikat klikanie w przycisk włączony powoduje wyłączenie się dekodera. Po ponownym włączeniu telewizora i dekodera pojawia się czarny ekran i następnie ponownie ten sam komunikat
12-08-2021 08:38 PM
Wygląda że TV nie uruchamia dekodera. W pierwszym linku pokazałem co trzeba sprawdzić oraz w drugim że trzeba jeszcze ręcznie wprowadzić model oraz producenta.