Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Przyciemniony ekran w QE55Q77BAT

(Temat utworzony: 25-10-2024 08:36 PM)
329 Wyświetlenia
PL_Thiago90
Explorer
Opcje

Witam wszystkich. Posiadam od 3 miesięcy w/w telewizor. Wieczorem chciałem obejrzeć tv lecz ekran był bardzo mocno "wygaszony". Oszczędzanie energii jest wyłączone a jasność ekranu była ustawiona prawie maksymalnie. Żadne ustawienie nie było zmienione. Zresetowalem telewizor do ustawien fabrycznych i nic to nie dało. Gdy trzymalem dłużej przycisk POWER telewizor sie wyłączył i po chwili włączył I WTEDY gdy pokazało się logo samsung ekran był normalny po tym ekranie pokazać się ekran QLED i on też był jasny i wyraźny. Lecz gdy zaczęło się pokazywać MENU ekran jest mocno ciemny. Ekran jest taki sam przy oglądaniu yt Netflix czy graniu na konsoli. Gdy pisałem do Pani konsultantki kazała mi po prostu czekać gdyż mówi że samo się naprawi. Napisała również że inzynierowie próbują naprawić problem i przy najbliższej aktualizacji problem zostanie naprawiony. Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś jeszcze ma taki sam problem czy tylko to mi się trafiło i raczej czeka tv gwarancja niż aktualizacja. Zachęcam do rozmowy

93 Odpowiedzi
Marcin 2
First Poster
Opcje

A jak to nie pomoże to co jeszcze można zrobić 😁😁😁

0 Like
Marcin 2
First Poster
Opcje

Po reset fresh dalej jest masakra ma ktoś jeszcze jakieś pomysły 

0 Like
NikodemK
Expert
Opcje

Hej @Marcin 2,

Spróbuj jeszcze sprawdzić, czy nie masz może dostępnej aktualizacji samego TV:

Ustawienia -> Pomoc Techniczna -> Aktualizacja Oprogramowania -> Aktualizuj Teraz

Jeżeli nie masz żadnej aktualizacji dostępnej albo jej instalacja nie pomoże, najlepiej skontaktuj się ze wsparciem, zachowanie po zdjęciach nie wygląda poprawnie, więc może faktycznie coś jest po stronie samego TV 😔.

https://www.samsung.com/pl/support/contact/#contactinfo

Gregorix
First Poster
Opcje

Miałem taki sam problem. Pomogło położenie tv na płasko ekranem w dół. Dziwne, ale zadziałało. 

0 Like