Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 
Przejdź do rozwiązania ROZWIĄZANE

Przyciemniony ekran w QE55Q77BAT

(Temat utworzony: 13-06-2023 04:53 PM)
13008 Wyświetlenia

Też mam ten problem

PL_Thiago90
Explorer
Opcje

Witam wszystkich. Posiadam od 3 miesięcy w/w telewizor. Wieczorem chciałem obejrzeć tv lecz ekran był bardzo mocno "wygaszony". Oszczędzanie energii jest wyłączone a jasność ekranu była ustawiona prawie maksymalnie. Żadne ustawienie nie było zmienione. Zresetowalem telewizor do ustawien fabrycznych i nic to nie dało. Gdy trzymalem dłużej przycisk POWER telewizor sie wyłączył i po chwili włączył I WTEDY gdy pokazało się logo samsung ekran był normalny po tym ekranie pokazać się ekran QLED i on też był jasny i wyraźny. Lecz gdy zaczęło się pokazywać MENU ekran jest mocno ciemny. Ekran jest taki sam przy oglądaniu yt Netflix czy graniu na konsoli. Gdy pisałem do Pani konsultantki kazała mi po prostu czekać gdyż mówi że samo się naprawi. Napisała również że inzynierowie próbują naprawić problem i przy najbliższej aktualizacji problem zostanie naprawiony. Chciałbym się dowiedzieć czy ktoś jeszcze ma taki sam problem czy tylko to mi się trafiło i raczej czeka tv gwarancja niż aktualizacja. Zachęcam do rozmowy

2 Rozwiązania

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Michał 1
Journeyman
Opcje
0 Like
Rozwiązanie
PL_Thiago90
Explorer
Opcje

Potwierdzam. U mnie również aktualizacja się pojawiła i błąd został naprawiony. Gdyby ktos nie wiedział jak. Wchodzimy w ustawienia -> pomoc techniczna ->  aktualizacja oprogramowania - > aktualizuj

Temat można zamknąć 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

93 Odpowiedzi
lukasz_prx
Student
Opcje
Witam, mam dokładnie taki sam problem. Dzwoniłem dziś na wsparcie i poinformowano mnie, że temat jest im znany i pracują nad aktualizacją. Pani konsultant nie była w stanie określić kiedy będzie poprawka aktualizacji.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@PL_Thiago90  Czy możesz wrzucić nagranie tego problemu?

@PL_Thiago90  @lukasz_prx Jaką macie wersję firmware w TV?

PL_Thiago90
Explorer
Opcje

VID_20230613_173954.mp4
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time 0:00

1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
      (wyświetl w Moje wideo)

Na końcu filmiku pokazałem że napis QLED wyświetlany jest normalnie po czym ekran zaczyna się ściemniać 

0 Like
      Michał 1
      Journeyman
      Opcje

Mam to samo od dzisiejszego ranka.

vdsl2
      Samsung Members Star ★★
      Opcje

@PL_Thiago90  Zanim się twój film zatwierdzi zadam Ci pytanie czy korzystasz z trybu inteligentnego? Czy sprawdzałeś czy przypadkiem nie ma już nowego firmware bo podobno jest już do QN90B wersja 1503?

PL_Thiago90
      Explorer
      Opcje

Nie korzystam z trybu inteligentnego anawet gdy go odpalam nie ma żadnej różnicy. Sprawdzam co jakiś czas aktualizacje ale pokazuje że mam najnowsza a moja obecna wersja to 1503

vero123
      Explorer
      Opcje

Ja mam dokładnie ten sam problem, Samsung Q77BA 

Michał 1
      Journeyman
      Opcje

Ciekawe jak długo przyjdzie nam czekać aż coś zrobią.

0 Like
      vdsl2
      Samsung Members Star ★★
      Opcje

@PL_Thiago90  Wcześnie była wersja FW 1430 a jak masz teraz 1503 czyli ona jest z dnia