Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Przesyłanie z telefonu YouTube na TV Samsung - nie widzi tv na liście

(Temat utworzony: 15-02-2025 11:09 AM)
180 Wyświetlenia
Florek48
Journeyman
Opcje
Cześć,
Mam taki problem i nigdzie nie znalazłem rozwiązania.
Zawsze było u mnie tak, że jak korzystałem z YouTube na telefonie i kliknąłem przesyłanie do TV to na liście urządzeń pojawiał się mój TV Samsung z nazwą ustawiona w Smart Things. Wiadomo, tv musiał być włączony, ale nie musiała być włączona yt na tv aby przesyłać - po prostu w momencie kliknięcia yt odpalał się sam.
Od pewnego czasu jednak tv nie ma już na liście telewizorów w apce na telefonie. Pojawia się dopiero, gdy odpalę yt na tv ale jest inaczej bo nie wyświetla nawet jego nazwy nadanej tylko coś w stylu "youtube tv".

Wszystkie urządzenia mam w jednej sieci, mogę sterować przez smarthings.
Dodatowo dodam że mam drugi telewizor samsunga i na nim właśnie nigdy to nie działało tak jak na tym pierwszym - nigdy nie pokazywało w yt tego telewizora na liście.

Czy ktoś wie gdzie może być źródło problemu ? Czy to kwestia routera, ustawień ip? Resetowalem tv do ustawień fabrycznych ale nie pomogło.
0 Like
17 Odpowiedzi
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Florek48  Jaki masz dokładny model TV i telefonu? Czy resetowałeś aplikację YT na TV?

Amazigh
Big Cheese
Opcje
Masz w tv opcje pt.: screen share - lub coś takiego?
0 Like
Florek48
Journeyman
Opcje
Tak. Resetowalem apke ale to nie pomaga. Tel: Samsung s23 ultra,
Tv: QE65Q80AAT
0 Like
Florek48
Journeyman
Opcje
Tak. Sterowanie przez smarthings działa normalnie. W tym screen sharing. Główny problem to że apka yt nie widzi tv na liście do przesyłania
0 Like
Amazigh
Big Cheese
Opcje
Zrozumiałem, że w tym problem. Tv (lub inne dewajsy) powinien być widoczny jeśli jest w tej samej sieci WiFi...
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Czy łączenie za pomocą kodu też nie działa?

Masz najnowszy firmware w TV?

https://www.samsung.com/pl/support/model/QE65Q80AATXXH/?msockid=0d26b0695ee36e6d3694a57f5f806f88#dow...

Florek48
Journeyman
Opcje
Tak, jak włącze yt na tv to na liście w telefonie pojawia się już pozycja "YouTube on tv" i moge się połączyć więc to działa. Ale warunek to odpalenie yt na tv. I ma on też dziwna nazwę j.w.
Wcześniej pojawiał się na liście niezależnie od aplikacji aktualnie włączonej na tv oraz z nazwą pochodząca ze Smart things
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Wyczyść pamięć apki YT na telefonie. Też możesz wyłączyć router od prądu na chwilę.

Florek48
Journeyman
Opcje
Niestety te zabiegi też już robiłem 😞
0 Like