Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problemy z trybem gra

(Temat utworzony: 11-11-2020 12:37 AM)
3704 Wyświetlenia
Drygi
Journeyman
Opcje

Witam

Mam następujące pytania w związku z trybem gra. Podłączyłem konsole (nowy xbox series x) pod mój tv -qled64r (model 2019) i tryb gra załącza mi się automatycznie, wszystko fajnie. Tylko mam 3 pytanka:

1. Czemu nie mogę wejść w trybie gry w motion plus - wiem, ze inni mogą to zrobić, u mnie pokazuje, ze funkcja jest niedostępna, dziwne...(widać na screenie)

2. Jak zobaczyć, włączyć hdr? Wiem, że inne modele (niekoniecznie lepsze, nawet słabsze z poprz.roku) maja możliwość wyłączenia hdr w ustawieniach eksperckich (nawet w miejscu menu na konsoli) ... U mnie nic takiego nie ma :/.

3. Przełączyłem tryb gra z auto na on i nie mogłem z powrotem wrócić na auto. Dopiero wyjęcie hdmi pomogło i ponowne wpięcie. Wiecie może dlaczego?

Bardzo dziękuję z góry wszystkim za pomoc!! :smiling-face:

IMG_20201111_002707.jpg

0 Like
8 Odpowiedzi
Drygi
Journeyman
Opcje

Pogrzebałem jeszcze na angielskim reddicie i znalazłem, że freesync uniemożliwia/blokuje motion plus. Moglibyście mi powiedzieć dlaczego i co lepiej mieć włączone? Freesync czy gry motion plus?

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Drygi  Model Q90R po ostatniej aktualizacji do 1372.2 ma 4k120Hz 10bit HDR z Freesync  nie ma możliwości wyłączenia i włączenia HDR

20201110_142503.jpg

https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/telewizor-dla-gracza-czyli-o-game-mode-i-freesync-w-t...

Drygi
Journeyman
Opcje

Zastanawiam się dlaczego (bo wiele osób ma taką opcję na samsungu z 2018 np.), w ustawieniach eksperckich nie mam opcji włączenia hdr. Wiecie dlaczego?

Ale za to w modelach z 2018 ludzie nie mogą włączyć hdr razem z trybem gry. U mnie nie ma nigdzie opcji włączania/wyłączania hdr, ale w grze (Wiedźmin)na trybie gra, mam w stopce do góry napis hdr.. tylko czy to prawda. I rozumiem, że to jakas zmiana z telewizorami z 2018

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Tego nie wiemy, dlaczego zostało, pozbawione jak było to na starszych TV.

0 Like
Drygi
Journeyman
Opcje

Tylko modele z 2018 mogą włączyć to w ustawieniach. I albo mogą hdr albo tryb gry. U mnie wygląda to tak, że hdr w grze sam się włącza (bo jest w stopce) i jednocześnie jest tryb gry. Mam rację?

20201111_093553.jpg

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Drygi  Zadaj pytanie  je przez wsparcie techniczne E-mail

W modelach z 2019 i 2020 nie ma możliwości włączenia i wyłączenia HDR

Drygi
Journeyman
Opcje

Czyli włącza się automatycznie?

0 Like