01-04-2018 02:51 PM
Witam,
posiadam TV Samsung UE32F5500. Dzisiaj gdy chciałam oglądać na aplikacji Netflix w Smart Hub film, za każdym razem po około 10 minutach połączenie z siecią było przerywane, po wejściu w "Stan sieci" wyskakiwało mi, że jest problem z połaczeniem i należy skontaktować się z usługodawcą internetowym bądz wprowadzić hasło. Dopiero po wejściu w "Ustawienia" - "Sieć" - "Ustawienia sieci", można było się połączyć z Internetem, mimo wszystko po około 10 minutach znowu było to samo.
Dodam, że wszystkie inne sprzęty połączone z tą siecią, działają normalnie, dwa laptopy i trzy telefony, więc najprawdopodbniej problem musi leżeć po stronie TV bądz Smart HUB.
Czy ktoś jest w stanie mi powiedzieć jak mogłabym rozwiązać ten problem?
01-04-2018 08:47 PM
Jeśli to było po WiFi to rozwiązanie jest bardzo proste: połącz kabelkiem do routera i sprawdź czy się poprawiło. Chętnie usłyszę jakie uzyskałaś rezultaty, bo mam już swoją teorię na podstawie moich doświadczeń z D7000 i KS7000.
04-04-2018 01:54 PM
Cześć karolina9387,
W pierwszej kolejności bardzo proszę wykonaj aktualizację do najnowszej wersji zgodnie z instrukcją
Dodatkowo zmień serwer dns na 8.8.8.8. Funkcja ta znajduje się w ustawieniach sieci/ ustawienia IP.