Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z wifi

(Temat utworzony: 19-03-2021 11:15 PM)
970 Wyświetlenia
Pitt888
Journeyman
Opcje

Witam.

Mam problem z dosc leciwym tv model UE46ES6100W. Padła w nim karta wifi, wymieniłem na nową, podobno oryginalną, tego samego typu. Niestety nie mogę nawiązać połączenia z internetem, a właściwie w konfiguracji pokazuje, że niby połączenie mam, ale przy próbie połączenia z przeglądarką czy Samsung Apps wywala błąd ERROR_MODEL_BIND. Próbowałem na domowym routerze i na routerze z komórki, jest to samo, zarówno na auto jak i na ręcznym ustawianiu parametrów sieci 😕 (umiem to zrobić :smiling-face: )

Jakieś pomysły?

0 Like
Przejdź do rozwiązania
25 Odpowiedzi
BAZINGADIR87
Voyager
Opcje
Pilot zapewne jest na bluetooth więc pewnie dlatego są problemy. Mo,liwe że wystarczy wymienić taśmę i będzie działać ale 100% pewności nie ma.
0 Like
BAZINGADIR87
Voyager
Opcje
Ostatecznie wymiana płytki.
0 Like
Marszal1983
Helping Hand
Opcje
Gdzie dostanę taką taśmę, płytkę. Dysponuje ktoś numerami części?
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Marszal1983  Nie wiem czy na tych nowych modelach zadziała  Tp-link TL-WR702n o czy pisałem w tym temacie.

https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/adapter-wifi-ue40d5500wxxh/m-p/1273246#M11892

Możesz  zapytać się w serwisie o numery części.

Autoryzowane Centra Serwisowe
https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

@BAZINGADIR87  Czy możesz nie pisać postu pod postem?

Marszal1983
Helping Hand
Opcje
To może poproszę o opinię co do pomysłu. Zamiast wydawać kasę na naprawę to czy dobrze myślę, że do tego tv jak użyje zwykłego pilota, tradycyjnego z wieloma guzikami to zadziała? Chodzi mi o pilota na podczerwień a nie jak ten oryginalny działający na bluetooth? Bluetooth w tv jak pisałem nie działa. Jakby faktycznie działały podstawy czyli wł/wył, głośność, zmiana kanałów to by mi to wystarczyło. Jeśli chodzi o funkcje Smart to pomyślałem żeby olać wymianę wifi i po prostu dokupić za 200-300 zł np google Chromecast, który ma wifi, smarta i swojego pilota. Jak myślicie?
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Marszal1983  Ja używam klasycznego pilota TM1240A (BN59-01180A) dla 43RU7472 oraz 43Q60RAT i działa bez problemu. Możesz dokupić sobie jak najbardziej przystawkę Smart.