Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z wifi

(Temat utworzony: 19-03-2021 11:15 PM)
964 Wyświetlenia
Pitt888
Journeyman
Opcje

Witam.

Mam problem z dosc leciwym tv model UE46ES6100W. Padła w nim karta wifi, wymieniłem na nową, podobno oryginalną, tego samego typu. Niestety nie mogę nawiązać połączenia z internetem, a właściwie w konfiguracji pokazuje, że niby połączenie mam, ale przy próbie połączenia z przeglądarką czy Samsung Apps wywala błąd ERROR_MODEL_BIND. Próbowałem na domowym routerze i na routerze z komórki, jest to samo, zarówno na auto jak i na ręcznym ustawianiu parametrów sieci 😕 (umiem to zrobić :smiling-face: )

Jakieś pomysły?

0 Like
Przejdź do rozwiązania
C4mp3R
Explorer
Opcje
Problem z połączeniem. Gdy połączy się z siecią to za chwilę rozłącza się, a po ponownej próbie połączenia wyskakuje błąd i kod 103.
Pierwszy raz coś takiego się dzieje na projektorze od 11 miesięcy użytkowania.
Dodam, że na każdym innym urządzeniu podłączonym do tego samego wi-fi - problem nie występuje.

image

image

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@C4mp3R  Czy próbowałeś wyłączyć i włączyć oba urządzenie od prądu ?

C4mp3R
Explorer
Opcje
W sumie tylko resetowałem ona urządzenia. Ale od prądu nie próbowałem. Zaraz dam znać czy coś to zmieniło.
0 Like
C4mp3R
Explorer
Opcje
W sumie zadziałało.
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Rozumiem że reset prądowy pomógł? Daj znać za kilka dni czy wszystko działa.

Katom_16
First Poster
Opcje
Witam, mam ten sam problem.. czy jest jakieś rozwiązanie tego problemu?
0 Like
OleksiiA
Moderator
Moderator
Opcje

@Katom_16, co dokładnie u Ciebie się dzieje? Jaki masz model telewizora i wersję oprogramowania?

Witaj na Forum Samsung!
Pamiętaj o zapoznaniu się z Zasadami Społeczności Samsung oraz Regulaminem.
Doceniaj i bądź doceniany. Doceniaj innych, klikając przycisk Like lub Zaakceptuj jako rozwiązanie.

0 Like
Marszal1983
Helping Hand
Opcje
Cześć, PROBLEM: UE55RU8002UXXH. Tv wyświetla obraz normalnie choć już ta seria miała u mnie wymienianą matrycę 😔 Tv z pilota się włącza i przez chwilę działa, reaguje na przyciski po czym zero reakcji. POMAGA: wyjęcie baterii i na kilka chwil znowu działa. Pilot jak nigdy długo mruga czerwoną diodą co wcześniej nie robił. SPRAWDZIŁEM: nowe baterie a także drugi tożsamy pilot od drugiego identycznego TV bo mam w rodzinie. 
DIAGNOZA: z pilotem jest wszystko ok i na 1000% problem jest po stronie TV.

PROBLEM2: TV nie wyszukuje absolutnie żadnej sieci BEZPRZEWODOWEJ. 
W opisie TV przy karta bezprzewodowa jest puste miejsce, zero adresu MAC.
DIAGNOZA: poszła karta sieciowa ale chyba tylko ta bezprzewodowa bo przewodowa ma adres MAC choć nie sprawdzałem po kablu bo nie mam tak długiego. PYTANIE: to są osobne karty? Gdzie kupię taką kartę? Chcę ją sam wymienić obniżając koszty bo i tak ten tv to porażka pod względem serii MU czy NU.
Żadne resety prądowe nic nie dają. Resetu fabrycznego nie mogę zrobić bo staje na etapie wpisania PINu, zero reakcji, null. Zainstalowałem wczoraj najnowszy firmware 14006 ale bez zmian. Hilfe!!! Czy to grubszy problem np z płytą główną czy wymiana karty bezprzewodowej rozwiąże problem bo oprócz MAC karty bezprzewodowej to adres bloototh też jest pusty a to zapewne jeden moduł. Bardzo proszę o poradę i pomoc jak i gdzie kupić ten moduł. Pozdrawiam

image

image

0 Like
BAZINGADIR87
Voyager
Opcje
Jeśli karta sieciowa i moduł bluetooth są na osobnej płytce polonczonej taśma z płytą główną to radzę najpierw wymieniać kabel je łączący.
0 Like
BAZINGADIR87
Voyager
Opcje
Chodziło mi o tą taśmę jak zwał tak zwal:)
0 Like