Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z Wi-Fi w Telewizorze

(Temat utworzony: 20-05-2021 09:05 AM)
779 Wyświetlenia
Proksik
Journeyman
Opcje

Cześć, mam pewien problem z telewizorem. Męczę się od tego miesiąca z nim. Mam problem z Wi-Fi. Gdy telewizor łączy się z moją siecią, to jest internet na sekundę a potem go już nie ma. Raz może być że ogóle go nie ma. Mój Internet działa bez zarzutu nie ma z nim problemów w Telefonach, chodzi bez zarzutu w komputerze jest przez kabel i też chodzi bardzo dobrze. Próbowałem zresetować telewizor, resetować ustawienia sieciowe, wyłączyłem telewizor na 2 minuty z gniazdka, wyłączyłem router i tak naprawdę nic nie dało. A telewizor łączy się normalnie przez Wi-Fi z telefonu czyli z danych komórkowych. Mój model telewizora to: załączone zdjęcie na dole. Co możecie mi doradzić i pomóc?

IMG_20210520_090217.jpg 

0 Like
18 Odpowiedzi
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje
Próbowałeś ustawić statyczne IP ?
0 Like
AdamJu
Navigator
Opcje
Witam, miałem raz taki problem. Wymiana routera na nowszy załatwiła sprawę. Też łączył się z telefonem A z ruterem nie, a inne sprzety tak. Tak więc zmiana routera u Będzie śmigać. W moim przypadku tak było.
0 Like
Proksik
Journeyman
Opcje

Tak, robiłem to nawet ręcznie i tak samo nic nie dało. Ale z routerem jest okej wszystko śmiga internet działa normalnie nie wiem co może być problemem. Bo z telefonu internet łączy się telewizor normalnie i działa wszystko.

0 Like
Proksik
Journeyman
Opcje

Aha, ok. 

0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@Proksik  Jaki masz model/markę routera?

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

W routerze masz sieć 2,4ghz i 5ghz, jako jedną czy dwie oddzielne ?

0 Like
Proksik
Journeyman
Opcje

Już ci mówię: Vodafone Station CGA4233DE 

0 Like
Proksik
Journeyman
Opcje

Tak mam sieć 2,4GHZ i 5GHZ sprawdziłem na stronie swojego routera. Mam dwie oddzielne

0 Like
YOX
Samsung Members Star ★
Opcje

Której używasz aby połączyć telewizor z routerem ? 

0 Like