02-04-2020 10:31 AM
Witam, mam problem z telewizorem samsung f6400, dziś rano pojawił się problem z youtubem, nie chciał się w ogole włączyć. Wyłączałem i właczałem telewizor lecz bez skutku. Usunałem historię aplikacji SmartHUB, teraz gdy włączam smartHUB aplikacji informuje o potrzebje konfiguracji jednak jak chce zacząć konfiguracje wyskakuje błąd połączenia z serwerem samsung. Czy jest jeszcze możliwosć aktualizacji SMARTHUB ? Czy od nowa zainstalować firware i SmartHub tam już będzie ? W ogóle nie mogę korzystać teraz ze Smart TV. Pozdrawiam
02-04-2020 10:46 AM
@kamiljozio Już pojawił się podobny temat z YT https://eu.community.samsung.com/t5/Telewizory/Problem-ze-smarthub-tv-ue55f6640/m-p/1647035/highligh...
02-04-2020 11:19 AM
Temat faktycznie podobny ale w żadnym stopniu nie rozwiązuje mojego problemu, zrobiłem reset SmartHUBa i nie mogę teraz w ogóle go uruchomić, nie pokazuje mi sie nawet Menu aplikacji, jak tylko nacisnę klawisz SMART przechodzi mi do konfiguracji SMARTa i przy kroku drugim od razu pojawia się błąd połączenia z serwerem Samsung albo nieznany błąd o kodzie 0.
02-04-2020 01:54 PM
Cześć @kamiljozio Przetestuj działania po podłączeniu do innej sieci Wifi lub kabla Lan.
02-04-2020 02:36 PM
Próbowałem do innej sieci Wi-Fi i wciąż był problem, spróbuje do LAN podłączyć i dam znać