02-04-2020 05:04 PM
Hej!
Kupiłem telewizor UE43RU7402 z HDR i teraz zastanawiam się jak to wykorzystać. Wiem, że YouTube oferuje filmy z HDR, na telefonie mogę je uruchomić w tym trybie na aplikacji w TV już nie? Czy aplikacja YT na TV Samsung jest tak upośledzona, że nie daje takich możliwości?
Poza tym używam tego sprzętu jako drugi monitor w komputerze. Podpięte przez HDMI a w ustawieniach Windowsa informacja, że ten sprzęt nie ma możliwości wyświetlania gier i filmów w HDR 😞
Wytłumaczy mi ktoś miły jak to wszystko działa i jak mogę wykorzystać funkcje HDR? HBO GO? Netflix?
Na dobry początek chciałbym chociaż ją przetestować i włączyć cokolwiek co wykorzystuję tę technologię. W ustawieniach zero informacji o tym, że HDR w TV jest, ale domyślam się, że sprzęt sam wykryje, że źródło wysyła HDR i się przełączy w ten tryb automatycznie, prawda?
02-04-2020 09:05 PM
@PAIT Czy zadawałeś pytanie do YouTube,HBO GO, Netflix o HDR ? Są to aplikacje nie od Samsunga. Czy twój komputer/laptop jest w stanie wyświetlić obraz HDR na ekranie ?
https://support.microsoft.com/pl-pl/help/4040547/windows-10-display-requirements-hdr-video