12-12-2021 03:11 PM
Witam
Pojawia się problem na tv qe55q80a i soundbar q60t po włączeniu tv + soundbar gra wspólnie i po 10sek. Tv przestaje grać działa tylko Soundbar chodź funkcja q symphony jest nadal włączona. Wiem niestety że nie jestem osamotniony z taką przypadłością na różnych tv Samsunga.
07-12-2023 12:49 AM
Cześć czy problem z Q-Symphony został u Ciebie rozwiązany ?? Mam taki sam problem głosniki w soundbarze grają głosno a w tv po ok 2 sekundach wyciszają się
07-12-2023 06:24 AM — edytowano 07-12-2023 07:23 AM
Cześć, właśnie zaczęło to działać. Nie bardzo wiem jakie było rozwiązanie tego problemu. Podgłośniłem sobie dźwięk do poziomu ponad 20 i zmieniałem tryb dźwięku w ustawieniach z TV, na Soundbar, na TV+Soundbar, żeby sprawdzić jaka jest różnica. I za którymś razem zadziałało. Nie wiem jak to wyjaśnić. U mnie działa to tak, że z telewizora nie wydobywają się żadne dialogi między aktorami czy komentarze przy wydarzeniach sportowych, a jedynie dodatkowe dźwięki takie jak świst przelatujących kul, wybuchy itp. Najlepiej to słyszałem jak puściłem sobie fragmenty Szeregowca Ryana na YouTube. Sprawdź to u siebie, przystaw ucho bliżej TV i sprawdź czy są jakieś dźwięki z telewizora.
08-12-2023 08:18 AM
U mnie dźwięki są przy tv ale bardzo ciche przy oglądaniu piłki nożnej słychać np. bębny kibiców
08-12-2023 08:21 AM
Dodam jeszcze że moj telewizor qe65q80aat ma naprawdę bardzo dobre głosniki wbudowane dźwięki przestrzenne są ok brakuje tylko basu .
08-12-2023 01:12 PM
@mariusz7801 Ogólnie głośniki w Q-Symphony pełnią funkcję tła, czyli głośność nie będzie specjalnie duża i mogą być jedyne słyszalne dźwięk otoczenia, które w zależności od filmu mogą mieć różną głośność.
Sprawdź jak u Ciebie to działa, o czym pisał @Piona1.
21-12-2023 08:18 PM
Witam serdecznie
Od ponad roku jestem szczęśliwym posiadaczem TV Q80B oraz SOUNDBAR Q800B. Wszystko śmigało bez zarzutu jeśli chodzi o q Symphony. Od listopada jednak mam problem. Po włączeniu tv oraz soundbara z listwy zasilającej wszystko działa poprawnie q symphony działa aż miło. Na tv przy głośniej ciszej jest ikona Q sympohny i cyfry głośności. Wystarczy tylko z pilota wyłączyć i włączyć tv nagle jest inne ustawienie niby tv pokazuję że jest Q Symphony (nawet w ustawienach w TV) lecz już cyfr głośności nie ma wyskakują na soundbarze, ikona przy zmianie głośności jest już inna, jakość dźwięku jest gorsza, i ja da się głośność na zero to słychać tv jak gra muzykę z tła. Tv oraz soundbar były resetowane. Tv oraz soundbar maja najnowsze oprogramowanie i dalej nic. Proszę o pomoc gdzie jest problem że się to samo zmienia w ten dziwny sposób.
22-12-2023 10:18 AM
@Guteczek Czy problem pojawił się po aktualizacji TV do wersji FW 1602?
Czy wymieniałeś kabel na inny?
02-01-2024 06:27 PM
Dzień dobry, mam od dziś problem z działaniem TV w trybie Q-Symphony (TV+soundbar) z dźwiękiem z TV dekodera adb (inea). Działa tylko sam subwoofer przez BT. Q-Symphony po kablu hdmi E-arc działa mi nadal z Sony Playstation 5, jak i smart TV (Netflix itd.), ale z dekoderem już nie.
QE65Q80BAT - soft 1602 (aktualny)
HW-Q700B - soft 1010.0 (aktualny)
Podłączenie jest standardowe: TV z soundbarem połączone kablem hdmi e-arc we właściwym porcie, dekoder z TV standardowe hdmi, playstation z TV standardowe hdmi. Po pojawieniu się problemu, poodłączałem kable i przypiąłem je na nowo, nic się nie zmieniło.
Posprawdzałem posty po polsku i angielsku z google-a w podobnych tematach i nie znalazłem porady, która rozwiązała problem. Wszystko działało OK od roku i dziś dopiero klops.
Z góry dzięki za konstruktywne rady
pozdrowienia
Andrzej
02-01-2024 06:47 PM — edytowano 02-01-2024 06:50 PM
@Andrzej86 Dzień Dobry
Bardzo proszę odłączyć wszystko od telewizora oraz odłączyć go od prądu na kilka minut. Następnie proszę odłączyć soundbara oraz subwoofera na minimum minutę.
Po resecie prądowym proszę podłączyć urządzenia i uruchomić.
Kolejno sugeruję wykonanie reset soundbara jednoczenie przytrzymać na listwie (vol+ i vol-), dopóki nie pojawi się INT.
Po zresetowaniu proszę sprawdzić, czy za subwooferem świeci się stale niebieska dioda.
02-01-2024 07:11 PM
Dziękuję, wyłączenie wszystkiego od prądu na kilka minut faktycznie pomogło. Aż się zdziwiłem, że w tych czasach tak to jeszcze działa