31-03-2021 12:09 PM
Dzień dobry,
Jak już zauważyłem na forum, problem dosyć często spotykany w tym roku - najprawdopodobniej błędna aktualizacja oprogramowania w telewizorach Samsung... Od niedługiego czasu (wcześniej działało kilka lat bez problemów!) nie potrafię połączyć komputera z telewizorem poprzez podłączanie bezprzewodowego ekranu. Wcześniej po wyświetleniu informacji "Łączenie z Andrzej", komputer się łączył po chwili i wszystko działało. Od niedawna zamiast połączenia, po chwili "łączenia" następuje komunikat "Prośba o połączenie z XXX nie powiodła się. Spróbuj podłączyć ponownie za pomocą urządzenia mobilnego".
Robiłem już update systemu w telewizorze, resetowałem router, podłączałem TV i kompa do innej sieci (z komórki), wyłączałem telewizor na 10min, resetowałem wszystkie ustawienia w TV, resetowałem SmartHub. Żaden z tych sposobów nie pomógł. Połączenie po HDMI działa bez problemu, puszczanie z Youtube czy to z kompa, czy z komórki i włączanie zdalne youtube na TV też działa.
Po zainstalowaniu Smart View na komputerze program również wykrywa TV ale wyskakuje taki błąd:
Tutaj jeszcze zrzut ekranu z łaczenia i zdjęcie wzięte z internetu pokazujące komunikat "Prośba o połączenie z XXX nie powiodła się. Spróbuj podłączyć ponownie za pomocą urządzenia mobilnego"
Czy jest jakaś opcja downgradowania oprogramowania w TV, żeby sprawdzić czy wtedy by nie działało z powrotem?
04-04-2023 09:19 AM
@qucio Już na forum było sporo tematów z łączeniem się z TV. Takie problemy są po stronie starszej generacji procesora. Napisz jaki jest u ciebie?
04-04-2023 09:56 PM
Jeśli pytasz o procesor w laptopie, to testowałem na Lenovo/Intel 11gen/win11 oraz Asus/Intel 7gen/win10. W obu przypadkach jest to samo. Od strony projektora Freestyle, to model SP-LSP3BLAXXH z najnowszymi aktualizacjami ciągniętymi online - obecnie ...1420.9,BT-S. Wersji procka tu nie podają albo nie potrafię znaleźć. Co ciekawe nie działa tylko ta funkcja, bo bez problemu po tym samym wi-fi śmiga po internecie, znajduje i odtwarza z NASa w lokalnej sieci i łączy się z nawet dość starymi telefonami. Więcej... łączy się z tym samym laptopem po tym samym wi-fi - tyle, że za pomocą dedykowanej apki Samsunga. Gdyby jakość była ok, to pewnie nawet bym nie zawracał gitary i używał apki, ale tu niestety... dno.
05-04-2023 09:21 AM — edytowano 05-04-2023 10:43 AM
Cześć,
@qucio Jeżeli z telefonem się łączy poprawnie, to z projektorem jest wszystko ok. Połączenie działa z użyciem tech samej technologii, czyli Miracast. Windows często ma problemy z bezprzewodowym ekranem.
16-08-2023 12:30 AM — edytowano 16-08-2023 12:31 AM
Cześć, mam od jakiegoś czasu telewizor, w aplikacji jest on nazwany jako Samsung Series 8 55". Po HDMI wszystko działa jednak jak chcę pokazać ekran z laptopa na nim, robię tak samo jak jest w reklamówce na YT. Telewizor pyta czy zezwolić, klikam aby "Pozwalał" i po jakiejś chwili pojawia się, że nie udało się połączyć i mam spróbować z urządzenia mobilnego, które poprzez AirPlay się łączy... Połączenie ze SmartThings mam.
Co mam zrobić, aby połączyć się bezprzewodowo z laptopem?
16-08-2023 12:36 AM
16-08-2023 05:44 AM — edytowano 16-08-2023 03:11 PM
@Szymi94 Podaj jaki masz dokładny model TV oraz jaki jest procesor generacji?
https://eu.community.samsung.com/t5/telewizory/problem-z-połączeniem-laptopa-z-smart-tv/td-p/3181393...
15-02-2025 09:51 PM
Czy coś się może udało? Mam nowy telewizor, laptop z win10, wszystko się "znajduje", ale tak jak wyżej - zamiast połączenia, po chwili "łączenia" następuje komunikat "Prośba o połączenie z XXX nie powiodła się. Spróbuj podłączyć ponownie za pomocą urządzenia mobilnego". Próbowałam coś z zaporą działać, aplikacje różne, telefon działa normalnie, czy ktoś ma może jakiś plan czy po prostu jest to funkcja widmo?
17-02-2025 02:26 PM
Cześć,
@Zuzaaanka, Stawiam, że to są podobne przykłady, co na poprzednich stronach tego tematu. Telefon i komputer wykorzystują tę samą technologię do łączenia się bezprzewodowo. Potwierdziłaś, że telefon łączy się prawidłowo, wiec przyczyna nie tkwi w telewizorze.
Problem jest z pewnością gdzieś po stronie Windowsa.