Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z pilotem

(Temat utworzony: 18-05-2021 10:08 PM)
1009 Wyświetlenia

Też mam ten problem

Members_P3rMVPP
First Poster
Opcje

Witam, mam problem z pilotem BN59 01198Q. Mianowocie nagle zaczął sam wybierać górne menu w telewizorze, tak jakby wciśnięty był przycisk source. Inne przyciski po wciśnięciu powodują jedynie przeskakiwianie pomiędzy oknami hdmi, tv itd. Po wyjęciu baterii z pilota proble ustaje i tv działa normalnie. Czy to pilot do wymiany czy jakiś reset trzeba zrobić ?

0 Like

1 Rozwiązanie

Zaakceptowane rozwiązania
Rozwiązanie
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Czyli jak pisałem, musi być uszkodzona płyta pilota i dlatego występuje problem. Musisz się udać do serwisu. 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

14 Odpowiedzi
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Cześć @Members_P3rMVPP 

Czyli jak ponownie włożymy baterie do pilota, problem powraca? Jeśli tak, to proponuję udać się do serwisu z pilotem, najprawdopodobniej jest uszkodzony. 

Serwis znajdziesz tutaj: https://www.samsung.com/pl/support/service-center/

0 Like
Members_P3rMVPP
First Poster
Opcje

Tak, gdy baterie wkładam do pilota to problem wraca.

0 Like
Rozwiązanie
Kacper2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Czyli jak pisałem, musi być uszkodzona płyta pilota i dlatego występuje problem. Musisz się udać do serwisu. 

arekgr3
First Poster
Opcje
Witam zakupiłem tv qled z pilotem smart i od jakiegoś czasu zaczął dziwne działać co jakiś czas przy próbie zwiększenia głośności lub przełączenia programu idzie głos na full oraz programy się przełączają same do góry lub na dół. Próbowałem szybko pilota zastawić ręką ale to nic nie daje. Winny jest pilot czy telewizor ? Resetowałem już tv do ustawień fabrycznych pilota łączyłam na nowo wielokrotnie ale sytuacja się powtarza.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

Nie napisałeś jaki masz dokładny model TV lub czy masz pilota solarnego a może Smart?

Oba wyżej wymienione pilot działają po BT więc zasłonięcie nic nie daje.

W Smart pilocie można wyjąć baterie i wtedy zobaczysz gdzie leży problem.

arekgr3
First Poster
Opcje
Pilot solarny tv Q67BA43
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@arekgr3  Nie wykluczone że problem jest po stronie pilota. Możesz wynieść do innego pomieszczenia sam pilot i zobaczysz jak zachowuje się TV.

arekgr3
First Poster
Opcje
Ale wyniesienie pilota nic nie da bo tak się dzieje nie zawsze czasami działa poprawnie a czasami przelatuje po programach po nacisnieciu
0 Like