Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z pilotem

(Temat utworzony: 18-05-2021 10:08 PM)
1003 Wyświetlenia
Members_P3rMVPP
First Poster
Opcje

Witam, mam problem z pilotem BN59 01198Q. Mianowocie nagle zaczął sam wybierać górne menu w telewizorze, tak jakby wciśnięty był przycisk source. Inne przyciski po wciśnięciu powodują jedynie przeskakiwianie pomiędzy oknami hdmi, tv itd. Po wyjęciu baterii z pilota proble ustaje i tv działa normalnie. Czy to pilot do wymiany czy jakiś reset trzeba zrobić ?

0 Like
Przejdź do rozwiązania
14 Odpowiedzi
biker00000
Journeyman
Opcje
Witam. Od nowości w telewizorze UE55KU6000 nie działa na pilocie funkcja wybierania numerycznego. Przycisk jest sprawny, bo podczas przytrzymania 2 sekundy, włącza się telegazeta. Pilot BN59-01259B. TV ma wszystkie aktualizacje. Proszę o pomoc.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@biker00000 Czy porwałeś resetu pilota? Reset pilota wykonujemy tak samo jak parowanie tylko trzymamy tak długo aż dioda będzie wolno migać.

0 Like
biker00000
Journeyman
Opcje
Wydaje mi się że parowanie robi się tylko w TV z Bluetooth. Mój nie ma. Jak naciskam na pilocie jednocześnie wstecz i pauza to na TV w ogóle nie miga dioda.
0 Like
vdsl2
Samsung Members Star ★★
Opcje

@biker00000  Do twojego TV jest tylko klasyczny pilot TM1240A a nie Smart.

biker00000
Journeyman
Opcje
Faktycznie, może tak być. Ten klasyczny też mam, a ten Smart chyba dokupiłem po kupnie TV a myślałem, że odwrotnie. Dzięki bardzo za pomoc.
0 Like