18-03-2019 01:27 PM
Mam problem podczas odtwarzania nagranych treści z TV i poprzez TV. Po nagraniu nie wszystkie treści można odtworzyć, przeważnie jest tak że pierwsze nagranie odtworzę, a kolejnych już nie gdy były nagrywane jedne po drugim. Nagrywam z modułu CAM z NC+.
Próbowałem już resetować TV, różne formaty (exFAT, NTFS) dysku zewnętrznego (WD My Passport Ultra 2TB), tak samo różne partycje (GPT, MBR) nic nie pomaga. Walczę już z tym trochę, wcześniej na starczym Samsungu JS żaden problem...
Miał ktoś podobny problem?
Poniżej fotki jak to wygląda.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania.
18-03-2019 04:16 PM
nie napisałem dokładnie, był minimalnie wyższy - podniosłem, sformatowałem go również w exFAT narzędziem WD Drive Utilities for Windows, aby też tutaj było ok. Podpiąłem i włączyłem harmonogram.
Dam znać jaki efekt.
18-03-2019 07:04 PM
jednak jest to samo, najdziwniejsze jest to że po nagraniu mogę odtworzyć nagrany film, ale już później nie... tutaj np Bulletproof czy Uprowadzona, po nagraniu mogę, ale później już nie...
21-03-2019 04:41 PM
Cześć,
Jeżeli chodzi o funkcję nagrywania w telewizorach Samsung, jest to opcja przeznaczona głównie do nagrywania treści dostarczanych przez sygnał z telewizji naziemnej (sygnał cyfrowy). W przypadku konkretnych dostawców telewizji, ta opcja nie jest dostępna lub może być ograniczona z uwagi na prawa autorskie. Dlatego też dostawcy telewizji oferują nagrywarki w swoich dekoderach lub oddzielne urządzenia tego typu – wtedy nie ma problemu z komunikatami dotyczącymi praw autorskich lub w odtwarzaniu nagranych treści.
Oczywiście możesz skontaktować się z infolinią, konsultant połączy się zdalnie z Twoim telewizorem, żeby wykonać wszystkie czynności diagnostyczne.
Jeśli moja odpowiedź była pomocna, zaakceptuj ją jako rozwiązanie albo kliknij like!
21-03-2019 05:56 PM — edytowano 21-03-2019 05:58 PM
Cześć,
Czyli wobec tego po co jest tuner satelitarny w tym TV?
Ja nigdzie nie widziałem tych ograniczeń o których piszesz jako że tylko do telewizji naziemnej ma być ta funkcja nagrywania używna.. szczególnie że TV nagrywa te treści, tylko w sposób praktycznie losowy ma problem z ich odtworzeniem, przeważnie każde kolejne nagranie nie da się później odtworzyć, a najciekawsze jest to że zaraz po nagraniu można je odtworzyć...
Dodatkowo też w instrukcji nie pisze nic o tych ograniczeniach co do telewizji naziemnej..
22-03-2019 05:04 PM
Cześć @escapers ,
Funkcja nagrywania powinna działać poprawnie przy telewizji naziemnej, jak i kablowej pod warunkiem, że nie jest blokowana przez operatora, z którego korzystasz.
Standardowo, jeśli masz telewizję naziemną podłączasz antenę włączasz nagrywanie i działa, podobnie przy standardowej telewizji kablowej, natomiast w Twoim przypadku korzystasz z modułu CI dostarczonego przez operatora, który jest odpowiedzialny za dostarczanie sygnału.
Jak zapewne wiesz moduł CI ma za zadanie uwierzytelnienie użytkownika, czyli Ciebie, po poprawnej autoryzacji zdekodowanie kanałów. To operator za pomocą modułu steruje, jaką masz listę kanałów, jaka jest ich kolejność czy możesz je nagrywać.
U Ciebie wygląda to tak:
- masz telewizor, który ma funkcję nagrywania.
- do telewizora dochodzi sygnał, który może być nagrany.
W standardowej sytuacji tyle wystarczy, aby poprawnie nagrywać i odtwarzać materiały, u Ciebie natomiast dochodzi urządzenie pośrednie, czyli moduł CI, który może zmodyfikować sygnał.
Samsung jako producent tv nie może zagwarantować, że usługa będzie działać poprawnie w sytuacji, kiedy do działania funkcji telewizora zostały zaangażowane urządzenia pośrednie innego producenta.
Ważna jest też informacja, że usługa nagrywania kanałów dedykowana jest do kanałów niekodowanych, a właśnie podstawową funkcją modułu CI jest dekodowanie sygnału.
22-03-2019 07:44 PM
Cześć @StaszekM ,
Nie pisałem tutaj, aby szukać tłumaczeń dlaczego to nie mogę odtwarzać nagranych treści tylko, z nadzieją znaleźć rozwiązanie tego problemu. Jedynie @vdsl2 próbował mi jakoś pomóc, reszta jak widzę ***** wytłumaczenia, jak np. @Ola_P , że można nagrywać tylko TV naziemne lub Twoje, że nie jest to dla treści dekodowanych z użuciem modułu CAM... nigdzie tego typu podanych ograniczeń nie znalazłem.
Przed napisaniem tutaj przetrzepałem instrukcję, gdzie Samsung podaje ograniczenia i nigdzie nie wspomina o tym, że nie dotyczy to nagrań z użyciem modułu CAM, jedynie, iż nagrania są powiązane z torem wizyjnym użytym podczas nagryania treści (screen poniżej) i zabezpieczone są systemem DRM - zastanawiam się czy czasem to nie tutaj jest jakiś problem. Gdyż treści są dekodawane prawidłowo i zapisane na dysku, po czym następuje po pewnym czasie problem z ich odtworzeniem. Czyli sygnał jest dekodowany prawidłowo, ponieważ moduł dekoduje sygnał i pozwala go nagrywać oraz TV go odtwarza. I nie jest to jakaś sytuacja niestandardowa - ku temu celowi powstał moduł CAM z kartą C+... możesz mi podać, gdzie to znalazłeś że funkcja nagrywania nie jest realizowana z użyciem modułu CAM?
Dodatkowo zgłosiłem ten problem również do NC+, która potwierdziła, że nie blokuje tego typu funkcjonalności i powinno to działać.
Wcześniej przy innych TV (również Samsunga), nie miałem tego typu problemów, na tym również, niestety po resecie TV przestało to działać prawidłowo. Dodatkowo część nagrań bez problemu odtwarza, a zaraz po nagraniu odtwarza wszystkie.. tylko po kilku.. kilkudziesięciu minutach kolejnew kolejce nagrania które zostały nagrane przestaje odtwarzać...
22-03-2019 10:56 PM
22-03-2019 11:15 PM
z TVP1 jeszcze nie próbowałem nagrywać.. ustawiłem harmonogram i zobaczymy.
Wydaje mi się że ten komunikat o tych prawach to jest jakiś uniwersalny komunikat, który pojawia się gdy nie może odtworzyć materiału, gdyż dzisiaj oglądałem do końca jedno nagranie i gdy odtwarzanie doszło do samego końca to wyskoczył ten sam komunikat.. sprawdziłem na innych nagraniach i jest to samo, gdy dojdzie podczas odtwarzania do końca nagrania to przerywa/kończy je wszystkie takim samym komunikatem.. jak ten gdy nie może w ogóle odtworzyć nagrania.. po prostu gdy nie może odtworzyć tego to rzuca póki co tym samym komunikatem...
23-03-2019 10:32 AM
Cześć @escapers ,
Jeśli masz możliwość przetestuj funkcję nagrywania na telewizji naziemnej, nawet przy zwykłej antenie pokojowej.
Daj znać jaki będzie wynik.
23-03-2019 06:51 PM
naziemnej niestety w salonie nie odbieram... ale z tvp dwa odcinki bezproblemu się nagrały, to raczej wygląda na problem z kanałami nc+, jeszcze sprobuje dzisiaj nagrać i jak tak to będę męczył nc..