Zamknij

Czego szukasz?

anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Problem z internetem UE40ES6800

(Temat utworzony: 15-10-2017 04:53 PM)
3681 Wyświetlenia
wader111
First Poster
Opcje

Problem z internetem UE40ES6800 Problem z internetem UE40ES6800 nie mogę skonfigurować sieci bezprzewodowej wifi  a mianowicie podczas konfiguracji następuje szukanie sieci szuka szuka i tu jest problem bo wywala mnie z menu tv Przywrócenie ustawień fabrycznych nic nie pomogło.Bardzo proszę o pomoc 

0 Like
7 Odpowiedzi
wader111
First Poster
Opcje
Nastąpiła pomyłka chodzi mi o TV samsung UE40ES8000
0 Like
KarolW
Pathfinder
Opcje
Hej @wader111

W menu telewizora sprawdź 2 ustawienia. Pierwsze to "soft AP" w zakładce sieć - zmień to ustawienie. Drugie, to zobacz, czy w aktualizacji oprogramowania masz aktywną opcję oprogramowania alternatywnego. Jeżeli tak to ją uruchom.

Te działania dają niewielką szanse, że pomogą. Prawdopodobnie coś się stało z kartą sieciową i konieczna będzie interwencja technika.
0 Like
ilso
Pioneer
Opcje

wader111

Czy próbowałeś połączenia kablowego ??

Pozdrawiam

0 Like
Sk_uter
Pathfinder
Opcje

Mam identyczny problem jak kolega i też własnie model ES8000, gdy próbuje szukać sieci to okno automatycznie się zamyka i tak w koło.

Patrzyłem na opcję o których ktoś wspomniał wyżej i SOFT AP oraz AKTUALIZACJA ALTERATYWNA jest nieaktywna, więc nie mam możliwości jej sprawdzenia, czy coś mogę jeszcze spróbować poza ustawieniami fabrycznymi, bo to nie pomaga.

Jeśli to moduł Wi-Fi to jaki może być to koszt?

0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
Sprawdź po kablu czy masz neta, czy aktywowały ci się dodatkowe opcje.
Jednak nie wykluczam padniętej sieciówki. 😞

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like
Sk_uter
Pathfinder
Opcje
Po kablu niby działa net, potem w aplikacjach pokazuje, że nie ma połączenia, a po dłuższym czasie odpaliłem i teraz aplikacje jednak działają, zobaczę co jutro będzie. Coś głupieje ta sieć.
0 Like
Szewcu72
MegaStar
Opcje
To co napisałem na ćwiekaczy, sprawdź porty w routerze i porozmawiaj z dostawcą internetu, tylko nie z panią z infolinii bo ostatnio wciskała tu jednemu z kolegów, że YT maiło globalną awarię, a porozmawiaj z technikiem okazało się, że był problem z portami po ich stronie. :winking-face:

Jeśli moja odpowiedź była pomocna, kliknij LIKE lub ZAAKCEPTUJ JAKO ROZWIĄZANIE.
0 Like